Ak Parti'den Belediye Başkan Adaylarına Zehir Zemberek Uyarı 

AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Ahmet Uğur Zihni 31 Mart 2019'da gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere yönelik seçim hazırlıklarının ve ilçe belediye başkan adayı belirleme sürecinin tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. 


AK Partinin oturmuş bir teşkilat yapısının ve kurumsal kimliğinin olduğunun altını çizen Zihni " Bu süreçler içerisinde partimize müracaat eden aday adaylarının uyması gereken kurallar hem kendileri ile hem de kamuoyu ile ayrıntılı olarak paylaşılmıştır. Bu kurallara aykırı davranan, partinin temel ilkelerine aykırı hareket eden aday adaylarımız gerekli şekilde uyarılmışlardır. Kamuoyu nezdinde partimizi zor durumda bırakacak tavır ve davranışlardan uzak durulması konusu büyük önem arzetmektedir. Aday adaylarımızın isimleri kullanılarak gerek sosyal medyada gerekse yazılı ve görsel basında yapılan açıklamaların kesinlikle doğru olmadığını, bazı basın kuruluşlarında adeta tehdit dili kullanılmasını tasvip edilemez bulduğumuzu saygıdeğer kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz." ifadelerini kullandı. 


Aday belirleme süreci ile ilgili çalışmalar genel merkezimiz tarafından titizlikle sürdürülmekte iken kamuoyunu etkileme amaçlı organize çalışmaların AK Partiye bir katkı sağlamadığını vurgulayan Zihni " Bu şekilde yapılan çalışmaların ne partimize ne de aday adaylarımıza bir katkısı vardır. Aksine bu şekilde yapılan çalışmalar aday adaylarımıza zarar vermektedir. Genel merkezimizin ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu karar sonuç karardır. Bu karara hem parti teşkilatlarımız hem de aday adaylarımız uymakla mükelleftir. AK Parti mensubiyetini ortaya koyan kişilerin bu kararları tartışması partimizin temel ilkelerine aykırıdır." diye belirtti. 

ZİHNİ; ASLOLAN AK PARTİ'DİR
AK Parti Genel Merkezi tarafından belirlenen adaylar etrafında kenetlenerek yürüyeceklerini söyleyen Zihni "Aslolan AK Parti’dir, aslolan Milletimizdir. Hiç kimse AK Parti’nin üstünde değildir. Bu nedenle AK Parti’nin kararlarını tartışmaya açmaktan ve kamuoyu nezdinde yanlış algı oluşturma girişimlerinden herkesin özenle uzak durması gerekmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur. " dedi.