Ak Parti Ankara Arena'da Belediye Başkan Adaylarını Törenle Tanıttı 

Ankara Arena'daki Ak Parti Belediye Başkan Adaylarının Tanıtım Toplantısına Trabzon'dan Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi,Ak Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu,Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç,Sürmene Belediye Başkan Adayı Rahmi Üstün,Yomra Belediye Başkan Adayı İbrahim Sağıroğlu,Arsin Belediye Başkan Adayı M.Sayit Gürsoy,Araklı Belediye Başkan Adayı Recep Çebi,Köprübaşı Belediye Başkan Adayı Recep Aydın ,Of Belediye Başkan Adayı Salim Salih Sarıalioğlu,Dernekpazarı Belediye Başkan Adayı Dr.Mehmet Aşık,Çaykara Belediye Başkan Adayı Hanefi Tok,Hayrat Belediye Başkan Adayı Salih Öztel,Akçaabat Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Ekim,Vakfıkebir Belediye Başkan Adayı Muhammet Balta,Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel,Beşikdüzü Belediye Başkan Adayı Harun Demirci,Düzköy Belediye Başkan Adayı Yılmaz Ankara,Ak Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen,Ak Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanı Küçükali ve 18 İlçe Başkanı ile çok sayıda davetli katıldı. 

Ak Parti Ankara Arena'da Belediye Başkan Adaylarını Törenle Tanıttı 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu’nda AK Parti’nin seçim manifestosunu açıkladı. Manifesto açıklanmadan önce AK Parti’nin 81 il Belediye Başkan adayları tanıtıldı. Trabzon ekibi toplantıya tam kadro olarak katılırken sahnede kendilerinden önceki belediye başkan adaylarının aksine bekleyip hep birlikte ellerini kaldırıp salonu selamladı. Bu hareketin ardından bütün belediye başkan adayları da Trabzon ekibini takip ederek aynı şekilde salonu selamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tevazu, samimiyet ve gayretle, 'memleket işi gönül işi' diyerek, gönül belediyeciliği sözüyle milletimizin huzuruna çıkıyoruz" dedi.

Başkan Erdoğan, merakla beklenen ve dünyanın yakından takip ettiği konuşmayı gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Ankara'da düzenlenen toplantıda AK Parti'nin 11 maddelik seçim manifestosunu açıkladı.
AK Parti Manifestosu maddeleri merak ediliyor. AK Parti aday tanıtım toplantısı canlı izleme linki haberimizde! AK Parti aday tanıtım toplantısı ne zaman saat kaçta başlayacak? Nefesler tutuldu Gözler AK Parti 31 Mart 2019 yerel seçimleri için açıklanacak olan 11 maddelik seçim manifestosuna çevrildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AK PARTİ'NİN SEÇİM MANİFESTOSUNU AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Manifestomuzu sizlerle paylaşmak üzere huzurlarınızda bulunuyorum. Önümüzdeki seçimlerde milletimizin tercihini yine hizmet siyasetinden yana kullanarak, AK Parti'yi açık ara birinci parti olarak çıkaracağınıza inanıyorum. 31 Mart seçimlerinde ortaya çıkacak sonucun şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Şimdi manifesto metnimize geçiyorum:

İnsan şehirler kurar, yollar, köprüler yapar. Kıtadan kıtaya uzanır. Uzaya çıkar ama gönlü ancak bir gönülde sükuna erer. Bir gönle girdiğinde kendini bulur. Bir genç kızın hayali, bir delikanlının umudu, bir yaşlının yalnızlığı bir çocuğun kucak açışı gönülde karşılık bulur. Kuşa, böceğe, ağaca, çiçeğe gönlünü açıp kim rahmet nazarıyla bakıyorsa eşrefliğinin farkına varır. Gönlünde alemi taşır.

Şehri emanet görmek, emanet almak ancak gönül sahibiyse olur, gönüllere girerek olur. O zaman gönülden gönüle köprü kurulur. İnsan tüm mahlukata gönlünü açar, gönül şehirleri kurulur. Gönül tevazudur, gayrettir, samimiyettir, Rahman'ın evidir. İnsan tüm evrenin kalbidir, şehir de bunların mekanıdır.

AK Parti olarak şehirlerimize ve belediyelere çok büyük önem veriyoruz. Ülkemizde şehir olarak ifade edebileceğimiz illerde nüfus yüzde 50'yi aştı. Şehirlerde yaşayan insan sayısı artarken, gelir dağılımı da bozuluyor. Yapay zeka gibi yeni teknolojiler kimi belirsizlikleri de beraberinde getiriyor. Ekolojik tahribat dünyayı daha çok tahrip ediyor.

Son iki asırda çarpık kentleşmeden, çevre kirliliğinden terör olaylarına pek çok olayla boğuşan dünyamız çok ciddi bir yol ayrımına gidiyor. Bu bizi belediye hizmetlerinde daha çok düşünmeye sevk ediyor. Dünyayı ve hayatımızı nasıl idrak ediyorsak, yaşadığımız şehirlere de öyle şekil veririz.

Nasıl oldu da böylesine zevkli bir medeniyet müktesabatından, böylesine hoyrat bir anlayışa sevk olduk. Bize göre bireysel hırslar elinde şekillendirilmesi yatıyor. Milletin değerlerine sahip çıkmayanın şehirclik mirasına sahip çıkması işin tabiatına aykırı olurdu.

Türkiye uzun süre yönetimine hakim olan, vizyonsuz, öngörüsüz, kifayetsiz, plansız, istikrarsız, umursuz, hastalıklı zihniyetler elinde oyalanmıştı. Kadim şehirlerimiz dahi bu hastalıktan kendini kurtaramadı. Bizler tüm siyasi hayatı bu çarpıklıklarla geçen AK Parti kadroları olarak ülkemizin hizmetine koştuk. Eksiklerimiz ve hatalarımız elbette olmuştur ama tüm samimiyetimiz ve gücümüzle ülkemizi maddi ve manevi medeniyet değerleriyle buluşturmak için çalıştık.

"BİZİMKİSİ BİR AŞK HİKAYESİ"

Şuna inanıyorum; bizimkisi bir aşk hikayesidir. Sevdiğinizde yok olursanız aşk olur. Belediyelerde başlayan bu büyük yürüyüşümüz sürekli gelişerek sürmüştür. Bu süreçte şehirlerimizi mazisiyle barışık ve geleceğe kucaklayacak hizmetlere kavuşturmak amacıyla hem belediyelerde hem merkezi idari kuruluşlarda ter döktük. Cumhuriyet tarihinde yapılanların katbekat üzerinde hizmet ortaya koyduk.

AK Parti belediyecilikte çığır açmış kadrolar tarafından kurulmuş bir partidir. AK Parti'nin belediyelerdeki başarılarının gerisinde halka hizmet, Hakk'a hizmet paradigması vardır. Emaneti korumayı ve ehline teslim etmeyi esas olan düşünce 24 saate, 7 güne yayan bir yönetim pratiği sergilenmiştir. Bu kadro belediye çalışanlarının  yetişemediği kimi hizmetlerin aksamadan yürümesini, parti teşkilatlarından şahıslarla gerçekleştiecek kadar kendini işine adamıştır.

Milletimizin karşısına 1994 seçimlerinde bu ülkenin, CHP'den tevarüs ettiği, çöp, çukur ve çamurla mücadele diyerek yola çıktık. Çünkü CHP çöptür, çukurdur, çamurdur. Öyle devraldık İstanbul. 2004'te 'Yerel kalkıma başlıyor' sloganını kullandık ve o günden bugüne belediye başkanlarımızın önüne çok büyük hedefler koyduk. Şehirlerimizi çok ileri hizmet standartına kavuşturduk. 2009'da 'İşimiz hizmet, gücümüz millet' diyerek marka şehirler hedefledik. İstanbul'da Habitat-2 toplantısı düzenlendi ve İstanbul dünyanın en temiz şehri olarak kayıtlara geçti. Potansiyeli olan her ilimizi marka şehre dönüşmesine destek verdik.

Türkiye'nin hedefleri değiştikçe belediyeciliklte hedeflerimizi daha ileriye taşıdık. Her türlü vesayet, darbeye karşı milletiiz önünde hizmet vermeye karar verdik. 15 Temmuz'da olduğu gibi milletimizle birlikte mücadele ederken, hizmet yarışında yine en önde olduk. Şimdi de tevazu, samimiyet ve gayretle memleket işi görüş işi diyerek gönül belediyeciliği sözüyle milletimizin huzuruna çıkıyoruz. Halkımıza yeni bir vizyonla şehirlerimizi daha ileriye taşımanın sözünü veriyoruz.

Hedefimiz önce milletimizin gönlünü kazanmak, ardından oyunu almaktır. Her seçimin bir imtihan olduğunu biliyoruz. 31 Mart'tan başarıyla çıkmak için geçmişte yaptıklarımızla yetinmiyoruz. Yeni projeler geliştiriyoruz. Tıpkı ülkemizin diğer projeleri gibi şehirlerimiz için de kısa, orta ve uzun vadeli strateji belgeleri hazırlayacağız.

VE MANİFESTO
Şimdi 11 başlık altında bunları derliyoruz;

1- ŞEHİR PLANLAMALARI

İstismara açık parsel bazlı plan değişikliklerine geçit vermeyeceğiz. Milletimizin hayat kalitesini artırmayan hiçbir işe vakit ve kaynak ayrılmayacak.

2- ALTYAPI VE ULAŞIM

Bu konu çözülmeden şehirlerimizi gerçek anlamda şehir yapamayacağımıza inanıyoruz. Önümüzdeki dönemde içme suyu, yağmur suyu, doğalgaz, kanalizasyon temel altyapı sorunları tamamen çözülmemiş hiçbir şehrimizi inşaAllah bırakmayacağız. AK Partili belediye olmayan şehirlerimizi de yakından takip edeceğiz. Kaldırımları sadece yayaların hizmetine sunacağız.

3- KENTSEL DÖNÜŞÜM

Şehirlerimizi çarpık yapılaşma ve deprem riskinden arındırmrya devam edeceğiz. Alan bazlı kentsel dönüşümü teşvik edeceğiz. Tek tip uygulamalar yerine bölge ve vatandaşların ihtiyaçlarını gözeten çözümler üreteceğiz. Bu metin sabah.com.tr editörleri tarafından canlı olarak kaleme alınmıştır.

4- BENZERSİZ ŞEHİRLER

Her şehrin tarihini hikayesini, dokusunu koruyarak benzersiz şehirler düsturu ile şehirlerimizin tarihi, yapısı ve mekanlarına göre çalışmalar yaparak gelecek nesillere miras bırakacağız. Taklitten kaçınarak geçmişten feyz alan ve bugünün ihtiyacına cevap veren, herkese dokunacak mekanlarla donatılmasını sağlayacağız.

5- AKILLI ŞEHİRLER

Akıllı şehirlerle ayatı kolaylaştıracak, tüm akıllı şehir uygulamalarını destekleyeceğiz. Mobil teknolojilerin böylesine geliştiği dönemde Türkiye'yi bu büyük yarışta inşaAllah geri bırakmayacağız.

6- ÇEVREYE SAYGILI ŞEHİRLER

Çevreye duyarlı, geri dönüşümü önceleyen, doğaya saygılı, tabiata duyarlı şehirler ile bütün sorunları görerek adımlar atacağız. Eşimin de başında olduğu sıfır atık proesini devam ettirerek şehirlerimizi inşa ve ihya ettireceğiz.

7- SOSYAL BELEDİYECİLİK

Sosyal belediyecilik anlayışımızı, kadın, genç, yaşlı ve engellilerimize hizmet verecek şekilde geliştireceğiz. Hizmet götürülmeyen hiçbir şehri bırakmayacak, kimsesizlerin kimsesi olacağız. Ve belediyecilik anayışımızı buraya oturtacağız. Kadın, spor, kültür, engelli ve yaşlı merkezleri gibi hizmetleri en küçük yerleşm noktalarına kadar götürmeye devam edeceğiz

8- YATAY ŞEHİRLEŞME

Gönüllerimize hitap eden şehirlerimizi, toprakla daha çok buluşan, toprağa yakın, komşuluk ilişkilerini yakın tutan yatay mimari anlayışı ile geliştireceğiz. Ve böylece akıllı şehir uygulamalarına kadar pek çok sorunu kolayca çözebileceğiz. Kentsel dönüşüm alanlarıyla bu modele öncelik vererek bu çalışmayı ülkemizin her yerine yaygınlaştıracağız. Şehir vizyonumuzun merkezinde yatay şehirleşme olacak.

9- HALKLA BİRLİKTE YÖNETİM

Şehirli hakları bildirgesi hazırlayacak, yaşayan herkesin ortak akıl ile alacağı şehirli meclisleri ile ihalelerin dahi canlı yayın dahil herkese açık yapılması için tüm imkanları sağlayacağız.

10- TASARRUF VE ŞEFFAFLIK

Tüm çalışmalar tasarruf ve şeffaflık anlayışıyla şekillendirilecek ve bu bir ilke haline gelecek.

11- DEĞER ÜRETEN ŞEHİRLER

Değer üreten şehirlerle AK Parti belediyeceğiliğini bir üst aşamaya taşıyoruz. Şehirlerimizin gayrimenkul rantı ile değil, geleceğe medeniyet mirası olacak eserlerle değerlenmesini sağlayacağız.


BAŞKAN ERDOĞAN, TOPLANTI ÖNCESİ HALKA HİTAP ETTİ

AK Parti manifestosunu açıklamak üzere salona gelen Başkan Erdoğan, kendisini bekleyen halka hitap etti. Manifestomuzla seçimlerin çerçevesini çizmiş olacağız diyen Başkan Erdoğan "CHP demek, çöp, çukur, çamur demek. Cumhur İttifakı olarak yeni bir süreç başlatacağız' ifadelerini kullandı.

SALONDAN NOTLAR...

Vatandaşlar AK Parti aday tanıtım toplantısı Ankara’da yayınlanacak olan yayını canlı olarak izleyecek.  31 Ocak yerel seçim öncesi partiler seçim manifestolarını duyurmaya başladı. AK Parti'de 11 maddelik seçim manifesto 31 Mart 2019 yerel seçimlerine damga vuracak. Peki, AK Parti'nin seçim manifestosunda neler yer alıyor merak ediliyor. AK Parti'nin birkaç aydır üzerinde çalıştığı 31 Mart seçimlerindeki vaatlerin yer aldığı manifesto tamamlandı.  Kısa, vurucu ve akılda kalıcı ifadelerin yer alacağı manifestoda yatay mimari, marka şehirleri, il anayasaları, sıfır atık uygulaması, Millet Bahçeleri önemli başlıklar olacak. İşte AK Parti aday tanıtım toplantısı seçim manifestosu canlı izleme linki

AK PARTİ'NİN SEÇİM MANİFESTOSU HAZIR! AK PARTİ'NİN SEÇİM MANİFESTOSUNDA NELER YER ALIYOR?

AK Parti'de 11 maddelik seçim manifesto 31 Mart 2019 yerel seçimlerine damga vuracak. Peki, AK Parti'nin seçim manifestosunda neler yer alıyor? İşte ayrıntılar…

AK Parti'nin birkaç aydır üzerinde çalıştığı 31 Mart seçimlerindeki vaatlerin yer aldığı manifesto tamamlandı. Seçim beyannamesi yerine manifesto açıklayacak olan AK Parti, vatandaşlara vaatlerini anlatacak.

Kısa, vurucu ve akılda kalıcı ifadelerin yer alacağı manifestoda yatay mimari, marka şehirleri, il anayasaları, sıfır atık uygulaması, Millet Bahçeleri önemli başlıklar olacak.

İlgili resim

BAŞKAN ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün Ankara Spor Salonu'nda açıklanacak manifestoda AK Parti'nin gönül belediyeciliğinin nasıl olacağı maddeler halinde sıralanacak.

AK Partili belediye başkan adaylarının seçilmeleri halinde halka dokunan, vatandaşa kapısı açık, gece-gündüz hizmet aşkıyla çalışacaklarına vurgu yapılacak.

Yatay mimari başlığı ile çarpık yapılaşmalara ve çok katlı binalara izin verilmeyeceği şehrin tarihi dokusuna uygun yapıların inşa edileceği belirtilecek.

Manifestoda marka şehirler hedefiyle İstanbul'u Londra ile Ankara'yı Pekin ile Antalya'yı Barcelona ile yarıştıracak dünya şehirleri kurma hedefleri yer alacak.

Başkan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da büyük destek verdiği file ve bez torbaların kullanımı ile desteklenen sıfır atık projesinin kapsamının genişletilmesinin hedeflendiği, bununla ilgili desteklerin verileceği manifestoda yer alacak diğer başlıklardan olacak.

Başkan Erdoğan'ın büyük önem verdiği Millet Bahçesi projelerinin manifestoda yer alacak diğer bir başlık olacak ve her ile Millet Bahçesi kurulacağı manifestoda yer alan diğer bir vaat olacak.

Manifestonda hayvan hakları ile ilgili öncelikli olarak en kısa sürede bir yasa çıkarılacağı belirtilecek.

Kültür ve sanat başlığı altında yapılacak önemli projeler manifestoda yer alan diğer bir madde olacak.

AK Parti'nin seçim sloganı açıklandı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Ünal, AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı için Ankara Spor Salonu'nda hazırlıklar sürerken açıklamalarda bulundu

Seçim manifestolarının yarın gerçekleştirilecek programda Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağını ifade eden Ünal, "Yarın toplu aday tanıtımını yapacağız, 81 ilden gelen büyükşehir, il, ilçe ve belde adaylarımızın da tanıtımını yapacağız. Aynı zamanda yarın kampanya lansmanımızı da gerçekleştireceğiz yani yarın kampanyamızı, manifestomuzu ve 81 il belediye başkan adaylarımızın toplu aday tanıtım programını gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Ünal, klasik kampanyaların yerini artık dijital kampanyalara bıraktığını belirterek, "Aslında iki genel merkezle çalışacağız. Bizim bir gerçeklikteki genel merkezimiz, bir de sanal ortamda, dijital platformda oluşturduğumuz genel merkezimiz olacak. 1,5 milyon teşkilat mensubumuzun hızlı bir şekilde veri alışverişinde bulunduğu sosyal ağlar üzerinden bütün mahalle teşkilatlarımıza varıncaya kadar iletişimin kurulduğu, ortak dilin ve veri akışının sağlandığı bir dijital kampanyamız da olacak." ifadesini kullandı.

Çevre dostu bir kampanya yürüteceklerine işaret eden Ünal, "Çevreye duyarlı, çevreyi yaşatmak ve korumak odaklı bir kampanya olacak. Görüntü ve ses kirliliği oluşturmayan, çevreye rahatsızlık vermeyen bir kampanya olacak. Bizim seçim kampanyamız çevre dostu, dijital, anlık veri alışverişi ve gündemi hızlı bir şekilde takip edebilen ve domine edebilen bir karakterde gerçekleşecek." değerlendirmesini yaptı.

Ünal, "akadaylar.com" internet sitesinin bu gece yarısında açılacağının, seçim klavuzu, kurumsal kimlik ve seçim müziklerine bu site üzerinden ulaşılabileceğinin bilgisini verdi.

.Sadece AK Parti adayları tanıtılacak

AK Parti'nin seçim kampanyasının iki bölüm halinde olacağını aktaran Ünal, "Birinci fazımız 1 Şubat-18 Şubat arasında olacak, ikinci fazımız da 19 Şubat-31 Mart arasında olacak. Bu zaman zarfından tabii ki televizyonları, gazeteleri ve açık havayı kullanacağız. Daha yoğun olarak gündemin belirlendiği sosyal ağlarda da AK Parti teşkilat mensupları mesajlarını verecekler" diye konuştu.

Ünal, Cumhur İttifakı çerçevesinde MHP'den aday gösterilen isimlerin salonda bulunup bulunmayacağına dair soruya, "MHP aday tanıtımında sadece MHP adayları tanıtıldı, AK Parti aday tanıtımında sadece AK Parti adayları tanıtılacak" yanıtını verdi.

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın istifa sürecine ilişkin açıklamalarının sorulması üzerine Ünal, "Bu konuda maalesef geçmişte, bu yaşanan süreçte Binali Bey üzerinde bir bardak suda fırtına kopardılar. Binali Bey vakti ve saati geldiğinde kararını verdi ve kararını açıkladı." değerlendirmesini yaptı.

Ünal, partinin seçim manifestosunun detaylarına ilişkin soruyu da şöyle yanıtladı:

"Manifestomuzun özeti 11 madde. 11 maddede Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız, belediye başkan adaylarımıza kesin çizgilerle belediye başkanlığı ve belediye başkanlığı anlayışı ile ilgili yaklaşımlarını açıklayacak. Aslında 'Gönül Belediyeciliği' dediği, Cumhurbaşkanımızın 1994 yılında İstanbul'da bir şeyin değişmesiyle, Türkiye'de her şeyin değişmesinin hikayesi aslında. 1994 yılında yerel yönetimler anlayışı İstanbul'da değiştiğinde o hikaye bir millet aşkı hikayesine dönüştü ve Türkiye'de her şey değişti."

Öte yandan, yarın gerçekleştirilecek program öncesi salona, "Tevazu, samimiyet, gayret ile önce millet önce memleket", "Memleket işi gönül işi", "Korumak ve yaşatmak için çevreye saygılı şehirler", "Değer üreten şehirler", "Türkiye'nin geleceği, gönül belediyeciliği" ile "Tüm canlılara kucak açan şehirler" pankartları asıldı.