Bir konuşma yapan Salih Cora ; 

Akçaabat ilçe teşkilatımızın düzenlediği kuruluş yıldönümü etkinliklerine katıldık.

Bundan tam 18 yıl önce "artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" diyerek çıkmış olduğumuz bu kutlu yolda nice engeller, nica zorluklarla karşılaşmamıza rağmen yolumuzdan geri dönmemiş ve milletle beraber nice başarılara, nice zaferlere, nice eserlere imza atmış bir hareketiz. 

AK Parti henüz kurulmadan ayak sesleri duyulmuş, lideri baskı altına alınmış, tutuklanmış, yılmamış, kurduğu parti kapatılmaya çalışılmış, her türlü darbeye maruz kalmış, binbir çeşit fitne fesat ile bölünüp parçalanmaya çalışılmış ama her defasında şerleri defetmiş, hayırla, dua ile ayağa kalkmış bir demokrasi mücadelesidir. Bu tür müdahalelere karşı mücadeleyi tercih etmiş siyasi partidir.

AK Parti milleti ile kenetlenmiş, lideri ile kanatlanmış, ülkenin herbir tarafında teşkilatlanmış en fazla üyeye ulaşmış büyük bir ailedir. 

AK Parti ülkemizde enleri ve ilkleri gerçekleştirmiş, memleketimizin her bir tarafına hizmet etmiş ve millete hizmetkar olmayı görev kabul etmiş bir anlayıştır. Gelişmenin ve kalkınmanın adı, değişimin ve dönüşümün lokomotifi olmuştur. Hiç bir zaman bahane üretmemiş her zaman şahane işler üretmiş güçlü bir iktidardır. 

AK Parti, vatan ve bayrak uğruna  şehit düşmüş, gazi olmuş; Demokrasi ve millet diyerek destan yazmış bir dava partisidir.

Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet şiarı ile bölücelere karşı durmuş, "dünya beşten büyüktür" diyerek dünyanın çarpık düzenine meydan okumuş, mazlumların sesi her daim  merhamet abidesi olmuştur. 

Bundan sonrası nasıl olacak diye bana sorulacak olursa; Hiç şüphesiz ki dünden çok daha iyi olacaktır. Çünkü Türkiye sürekli darbe üreten sistemi değiştirmiş ve her türlü sistem tartışmalarını geride bırakmış, darbecilerin defterini dürmüştür. Savunma sistemini kurmuş her türlü saldırılara karşı tedbirini almıştır. Yerli ve milli silahları ile terör koridorlarını yerle yeksan etmiştir. Ekonomik saldırılara karşı kendi enerji açığını giderecek, ekonomik dengeyi sağlayacak hidrokarbon petrol arama çalışmalarında sona gelmiştir. 

Bunlar dışa bağımlığı ortadan kaldıracak sesimizi  hür ve daha gür çıkacaktır. Ülkemiz, milletimiz daha güçlü ve kuvvetli olacaktır. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin. Nice hedefler için daha ileriye, durmak yok yola devam.

#YaşımızHep18
#TürkiyeAKPartiileŞahlanıyor