Devlet Solisti piyanist Yeşim Gökalp’in solist olarak katılacağı konserle büyük besteci Ludwig van Beethoven’in 250. doğum yılı kutlanacak.

Programın 1. Bölümünde Şef Şerif Can Ünver yönetiminde Başkent Oda Orkestrası Konzertmeister Mehmet San, Ludwig Van Beethoven‘ın Senfoni No:1 Op.21 Do Majör eserini ikinci bölümde ise Ludwig Van Beethoven‘ın Piyano, koro ve orkestra için Fantezi Op.80 Do

Minör eserini seslendirmek üzere Devlet solisti Piyanist Yeşim Gökalp, Trabzon Olimbera Voice korosu ve Özlem Aydın solist olarak sahne alacaklar.


Olimbera Voice Korosu Trabzon Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi GSEB Müzik Öğretmenliği öğrencileri ve bu bölümden mezun Müzik Öğretmenlerinden oluşuyor.
Koronun repertuvarında, farkı dönemlere ait, bu dönemlerin üslup ve özelliklerini yansıtan Dünya koro müziği ve Türk koro müziği eserleri bulunuyor.
Kendi imkanlarıyla konser faaliyetlerini sürdüren koro, daha özgün projelerde olma isteğiyle 2016 yılında Olimbera Voice ismiyle devam etme kararı almış, yurtiçi ve yurtdışında birçok festivale katılmış konserler vermiş Trabzon’u çok güzel temsil etmiştir. ‘Olimbera’ Lazca sevgi, aşk anlamına gelmektedir.
Koronun şefliğini kurucusu da olan Öğr.Gör.Özlem Aydın,Trabzon Üniversitesi F.E.F.GSEB müzik öğretmenliğinde şan ve koro eğitmeni olup ve yine aynı bölümde kurulmuş olan akademisyenlerin oluşturduğu Trio Nağme grubunun solistliğini de yapıyor. 2005 yılından itibaren de TRT Trabzon TSM Gençlik korosu şefi olarak görevini sürdürüyor.