Trabzon’a gelen 141 Şanlıurfalı öğrenci memleketlerine döndü

Şanlurfa’dan Trabzon’un Arsin ilçesine “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında dört gün boyunca ilimizin tarihi, turistik mekanlarını gezmeye gelen 141 öğrenci ve 9 öğretmen bu akşam Trabzon havalimanından uğurlandı.

ÇOCUKLAR HALK İLE BULUŞTU
Arsin ilçesinin ev sahipli yaptığı programda çocuklar dört gün boyunca Trabzon'un gezilmeye değer gerek doğal güzellikleri, gerek tarihi ve kültürel mirası olan yapılarını tanıma fırsatını yaşadılar. Uğurlama töreni öncesi Arsin Sahil Parkında öğle yemeği yiyerek park alanında doyasıya eğlenen çocuklar Arsin halkı ile buluşarak hatıra fotoğrafları çekildiler, daha sonrasında ise Trabzon Limanı’nda bulunan savaş gemisini gezdikten sonra havalimanına geçtiler.

“TRABZON’A OKUMAYA GELECEĞİZ”
Arsin İlçe Kaymakamı Fikret Dağ, Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen ve Arsin İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Üstündağ’ın bulunduğu uğurlama töreninde öğrencilere hediyeler verildi. Trabzon havalimanında öğrenciler projenin yürütücüsü İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’ya, Arsin Kaymakamlığı’na, Arsin Belediyesi’ne ve Arsin ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür ettiler. Projeden çok memnun kaldıklarını ifade eden öğrenciler, Trabzon’u çok sevdiklerini, Trabzon’dan ayrılmak istemediklerini, üniversite okumak için Trabzon’a gelmeyi istediklerini belirttiler.

“MEMLEKETİNİZDE TRABZON’U ANLATIN”
Arsin İlçe Kaymakamı Fikret Dağ ve Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen ve Arsin İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Üstündağ öğrencilerle yaptığı açıklamada onlardan memleketlerinde Trabzon’u anlatmalarını isteyerek “Biz Anadoluyuz” projesinin ülkemizin birlik ve beraberliği için çok önemli bir proje olduğunu ifade ederken, öğrenciler için gönüllü aile olan velilere de teşekkür ettiler.