Trabzon Uluslararası Tiyatro Festivali 2 Mayıs'ta 
Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com  

Karadeniz tiyatroları 2-20 Mayıs tarihleri arasında Trabzon’da buluşuyor. Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Uğur düzenlenen basın toplantısında festival programı hakkında bilgi verdi. 
“18’inci Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali” 2-20 Mayıs tarihleri arasında Trabzon'da düzenlenecek. Festival öncesi basın toplantısı düzenleyen Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Uğur Keleş, ekibini tanıtarak festival programı hakkında açıklama yaptı. Trabzon'un sanatçı altyapısı nedeniyle her zaman daha iyisini yapmaya çalıştıklarını ifade eden Uğur Keleş, bu yıl düzenlenen festivale ek olarak 'Ahde vefa' olarak duayen sanatçıları anma programı, ustalara saygı başlığı altında sanat duayenleri ile söyleşi ve Karagöz workshop'u gerçekleştireceklerini söyledi.  Trabzon Devlet Tiyatrosu'nun 30. yılında kurumun başında olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadığını dile getiren Keleş sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yılki festivale çok birçok ülkeden talep var ama en iyilerini seçmeye çalışıyoruz. En iyisini seçip bu kadarını ayıklayabildik. Seyircimize en iyilerini sunmak için çalışıyoruz. gerçekten yetişmiş seyirci grubumuz var. Bunu hiçbir zaman kaybetmek istemiyoruz."  

FESTİVALDE 8 ÜLKE, 10 FARKLI OYUN

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nün öncülüğünde Trabzon’da düzenlenen “18'inci Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali”nde Türkiye’den 2, yurt dışından ise 8 olmak üzere toplam 10 farklı oyun sergilenecek. 2 Mayıs Salı günü Meydan Parkı'ndan Trabzon Devlet Tiyatrosu'na yapılacak kortej yürüyüşüyle festivalin açılışı gerçekleşecek. Festivalin ilk gösterisini Litvanya’dan gelen Aura Dans Tiyatrosu topluluğu “Godos” adlı temsille Haluk Ongan Sahnesi’nde sahneleyecek. Festivalde Litvanya, Kazakistan, Rusya, Ukrayna, İspanya, Romanya ve Bosna-Hersek'ten 8 yabancı grup ve Türkiye'den 2 yerli grup, 2 farklı sahnede 21 temsil verecek.

FESTİVALDE SERGİLENECEK OYUNLAR

Bu yılki festivalde Litvanya'dan Aura Dans Tiyatrosu; “Godos”u, Rusya'dan St. Petersburg Bryantsev Genç İzleyiciler Tiyatrosu; “Kabuğuna Sinmiş Adam”ı, Perm U Mosta Tiyatrosu; “Inishmaan'ın Sakatı”nı, İspanya'dan Yllana, “Gagfather”ı, Kazakistan'dan Mangistau Vilayeti Nurmuhan Janturin Müzik-Dram Tiyatrosu; “Hamlet”i, Ukrayna'dan Papasony Tiyatro Stüdyosu; “Roksolana”yı, Romanya'dan Andrei Mureşanu Tiyatrosu; “Vahşi Batı”yı ve Bosna-Hersek'ten Zenika Ulusal Tiyatrosu; “Batıya Doğru”yu sahneleyecek. Türkiye'den ise Devlet Tiyatrolarının iki oyunla katılacağı festivalde, İstanbul Devlet Tiyatrosu “Profesyonel”i ve “Gulyabani”yi sanatseverlerin beğenisine sunacak.