TRABZON GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANLIĞI'NA NEVZAT YILMAZ ADAY 
Haber : Melek Çakır   www.trabzonhaber24.com

 Trabzon Gazeteciler Cemiyetinin 7 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak olağan genel kurulunda          Nevzat YILMAZ Başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Trabzon'da yaklaşık 45 yıldır basın sektörünün içerisinde bulunan YILMAZ’ın meslektaşlarına ve kamuoyuna yaptığı basın açıklaması. 
“Üyesi olmaktan onur duyduğum Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde üç yıldır Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmaktayım, bu süre içerisinde oluşturmuş olduğumuz yönetim kurulunda değerli arkadaşlarla hizmet etmek onurunu yaşadım. Meslektaşlarımıza bu süre içerisinde birliktelik gururu ile mutluluğunu bizlerle paylaşan sevgili arkadaşlarıma teşekkürlerimi ve iyi dileklerimi iletiyorum.
Her zaman her şeyin en iyisine layık olan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin değerli üyelerinin arzu ettikleri hizmet anlayışına katkı yapmak için ve birlikteliğe farklı bakış açısı getirmek amacıyla 2016  mayıs ayında yapılacak Trabzon Gazeteciler Cemiyeti seçimlerinde Başkanlığa aday olduğumu açıklıyorum.
Takdir ve desteklerinizi bekler en iyi dileklerimle sevgi ve saygılarımı iletiyorum”

NEVZAT YILMAZ
Basın sektörüne  1970 yılında  girdi gazeteciliğin zor dönemlerinde elde etmiş bulunduğu kazanımları her aşamada sindirerek önemli bir konuma geldi basın yayın alanında Trabzon’da  birçok ilke imza attı.
Özverili ve yapıcı kişiliği ona daima rehber oldu,9 ödül sahibidir.
Yayınlanmış 3 eseri mevcuttur: Olaylarda, Basın Anayasal Basın,Makaleler.Radyo ve Televizyonların serbest olduğundan bu güne kadar kültür ve sanat programları yapmaktadır. Merkezi Ankara’da bulunan Anadolu Basın Birliğinin kurucuları arasında yer alarak bu birliğin 18 yıl Trabzon şube başkanlığını yaptı. 
Trabzon’un sosyal hayatında gazeteciliği toplumsal saygınlığı içersinde  her daim katkı sunarak bu camiayı her zaman bir üst kademeye  taşımayı özelliğinin başında gelmektedir.
Trabzon basınına geleceğe ışık tutmak amacıyla hazırladığı  ‘’Trabzon Basın Yayın Faaliyetleri ‘’ adlı 45 yılı içersine alan önemli bir araştırma inceleme eseri hazırlamaktadır.