Kafileyi Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şubesi Başkanı Köksal Boz ve YEDAM ekibi karşıladı. Bağımlıların ayakta tedavisi ve psikolojik destek sunulması amacıyla hizmete giren YEDAM’da kafiyele çalışmalar hakkında bilgi verildi. 
 BAĞIMLILARIN TEDAVİ SÜRECİ İLE YAKINDAN İLGİLENİYOR 
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, Yeşilay’ın 100 yıllık bir Sivil Toplum Kuruluşu olduğuna dikkat çekerek, “Yeşilay 100 yılın, 90 yılını nasıl harcadı bilemiyoruz. Son 10 yıldır, bugün ki iradenin büyük destekleri ile bağımlılıkla mücadele etti. Okul öncesi eğitimden başlamak üzere, yavrularımız ve velileri bilinçlendirdi. Bağımlıların tedavi süreci ile yakından ilgilendi. Trabzon’da bağımlılıkla mücadele merkezi var. Ücretsiz ve gizliye dayalı psikolojik destek sunuluyor” dedi. 
 ŞEHİR VE İLÇE ADINA ÇOK ÖNEMLİ GELİŞME 
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ise, “Trabzon’da böyle bir merkezin olması gerçekten şehrimiz adına, ilçemiz adına önemli bir gelişme. Yeşilay’ın çalışmaları ile her zaman gurur duyuyoruz ve bu danışmanlık merkezinin de şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Dileğimiz şehrimizde hiç bir bağımlı olmaması ama olanlarda bu merkezde en güzel şekilde, en sağlıklı şekilde tedavi görecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.  
BİR KİŞİNİN BİLE SAĞLIKLI HAYATA KAVUŞMASI ÇOK ÖNEMLİ
 Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, merkezde çok önemli bir hizmet verildiğine dikkat çekerek, “Toplum olarak, insanlamızın sağlıklı şekilde hayatlarını idame ettirmelerinden mükellefiz. Sağlığı önemli ölçüde etkileyen alkol ve madde bağımlılığının tedavisi için bu merkez çok önemlidir. Bir kişinin bile sağlıklı hayata kavuşması çok önemlidir. Hep birlikte olursak bu işte muvaffak oluruz. İleriye doğru teknoloji bağımlılığı ile ilgili adımlar da atılıyor. Bizler de üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız” diye konuştu. 
 YEŞİLAY’I HAYATIN İÇİNDE DAHA FAZLA GÖRMEK İSTİYORUZ 
Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan’da, Yeşilay’ın son dönemde hareket tarzında yeni bir ivme yakaladığına dikkat çekerek, “Biz sizleri kaymakamlığımızda da ağırladık, ziyaretimize de geldiniz. Orada da görüşme ve bilgi paylaşımları yapma imkanı bulduk. Yeşilay, sayın Cumhurbaşkanımızın iradesiyle son senelerde yeni bir ivme ve başarıya yönelik harekat tarzı oluşturdu. O nedenle biz YADEM gibi merkezlerinin faaliyetlerini ve Yeşilay’ı hayatın içerisinde çok daha fazla görmek istiyoruz” dedi. 
SİGARAYI BIRAKANA BÜYÜK DESTEK
İşadamı Yaşar Erbaşara’da bağımlılığa karşı olduğunu ifade ederek, bağımlılıkla mücadele eden her kuruluşun yanında olduğunu ifade etti. Erbaşaran, “Bağımlılıkla mücadeleye katkı sunmak için ben de üstüme düşeni yapıyorum. İşyerlerimde dünya sigarayı bırakma gününde asla sigara satışı yapılmaz. Kiracılarım vardır, sigara kullanmayana yada bırakana yüzde 20 kira indirimi uygularım. Ayrıca bunların da takibini yaptırıyorum. Sigarayı bırakanları yetkililerin de ödüllendirmesini isterim. İş adamları olarak bize ne görev düşüyorsa onu yapmaya da razıyız. Mesela sigarayı bırakmak isteyen birisinin bir yıllık ev kirası yada mutfak ihtiyacını bir iş adamı karşılayabilir. Tabii bıraktım demkle olmuyor takibi de yapılacak” şeklinde konuştu.