Haber Ömer Altıntaş wew.trabzonhaber24.com. Halk Bayramlaşmasına Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Salih Cora, İl Jandarma Komutanı Halil Şen, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon Milletvekili adaylarından Bahar Ayvazoğlu, Selçuk Çebi,  İl Başkanı Haydar Revi, kamu kurumlarının müdürleri ile vatandaşlar katıldı. 
Sıcak bir ortamda geçen bayramlaşma törenine vatandaşlarda büyük ilgi gösterdi. 
Ardından tarihi binada ki makamında açıklamalarda bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon miting sırasında izlettiği Hüseyin Avni Aker Stadının bulunduğu alanın millet bahçesi olarak dizayn edilmiş görseli yorumladı. 
Trabzon’da yoğun yapılaşma ve imara aykırı yapılaşmaların ortaya koyulduğuna dikkat çekerek, devletin kaynaklarının milletin emrinde olduğunu söyledi. 
Başkan Gümrükçüoğlu, Gaziantep’te, Kayseri’de, bir Konya’da nasıl yapıyorlarsa o şekilde Avni Aker Stadının etrafının akciğer olacak şekilde milletin hizmetinde olacağını söyledi. 
Cumhurbaşkanının Avni Aker Stadının Millet Bahçesi Olarak düzenlenmesini ise Başkan Gümrükçüoğlu, “Şehrin akciğeri olacak şekilde milletin bahçesi olarak düzenlenmesini ön gördü” şeklinde yorumlayarak, 
“Tabi buna orada ki yeşil alan kullanımının, yani insan başına düşen metre kare kullanımına bir halel gelmeyecek şekilde bir takım günlük yaşayışı orada kullanmayı temin edecek etkinlik alanlarının kazandırılması söz konusu” dedi.