Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gürsoy ''21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü''nü Kutladı 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com  

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sait Gürsoy beraberinde Ak Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Uğur Aydın Olduğu Halde Trabzon Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.  Gürsoy'u Ziyaretinde Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut ve Yönetim Kurulu Üyeleri Karşıladı ,Gürsoy 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı konuşmada , gazeteciliğin en kutsal mesleklerin başında geldiğini ifade etti.

Kamuoyunu bilgilendirmek adına, hızlı ve tarafsız, ilkeli ve doğru yayıncılık anlayışıyla ülke ve dünyada neler olup bittiğini halka aktararak insanların bilgilendirmesini sağlayan gazetecilerin bir nevi toplumun gözü kulağı niteliğinde olduğunu, demokrasinin vazgeçilmez bir ilkesi olan basının vatanın bekası, milletin menfaatleri doğrultusunda gerçekleştirdiği fedakar çalışmalarının takdire şayan olduğunu aktaran Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gürsoy, Konuşmasında şunları kaydetti:

"15 Temmuz gecesi ülkemizi ele geçirmeye kalkan karanlık şer odağı FETÖ/PDY Terör Örgütü ve  asker üniforması altındaki katillerin başarısız olmasındaki en büyük etkenlerden biri basınımızdı. O karanlık gecede büyük bir rol üstlenen medyamız olması gerektiği gibi, tavrını milli irade ve demokrasiden yana kullanarak hainlerin püskürtülmesinde önemli bir rol oynadı. Yerli, bağımsız ve milli bir duruş sergileyen basın mensuplarımız; Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın çağrılarını millete ulaştırarak, halkın kurtuluş mücadelesini başlatmasına vesile oldu. Vatandaşlarımızın, hain darbe girişimine karşı refleks oluşturmasının önünü açan Başkomutanımızın ifadelerini milletin yüreğine ve vicdanına yazan basın mensuplarımız, bu önemli ve bir o kadar da kutsal olan görevi ifa ettiklerinden dolayı onlara bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum." Gürsoy Trabzon Halkını Et ve Tırnak Misali bir araya Toplayan Demokrasi İçin Trabzon Meydanında 27 Gün Gece Gündüz Demeden Olup Biteni Halkımıza Aktaran siz Basın Mensuplarının ''21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü''nü Kutlarım dedi.

AK PARTİ İL BAŞKAN YARDIMCISI UĞUR AYDIN 
Trabzon Basını Bölgenin ve Ülkenin en güçlü Basını Olduğunu her defasında her şeyi ile kanıtlamış olmakla birlikte yaptırım gücü'de olan Teşkilat 15 Temmuz Demokrasi savunmasında yine Ülkenin en önemli savunma Organizasyonunu oluşturdu. Aydın ''21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü''nüzü Kutlar Başarılar dilerim . Daha fazla Demokrasi için Basın Şart dedi.