TGC Kadın Komisyon Başkanı Şahin'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı 
TGC.Kadın Komisyonu Başkanı İpek Cansel Şahin 8 Mart Dünya Kadınlar gününde bir mesaj yayınlayarak Kadınlar gününü tebrik etti. 

Bundan tam 161 yıl önce, yani 8 Mart 1857'de, günde 16 saat çalıştırılan kadınların, bu yanlışa ve haksızlığa karşı dayanışma içinde gerçekleştirdikleri ve Birleşmiş Milletler tarafından da Dünya Kadınlar Günü olarak kabul edilen bir zaman diliminin yıldönümündeyiz.
 
Evet, insan olmak, hele hele kadın olmak zordur. Ama bilinen bir gerçek daha vardır ki, zor olan güzeldir. Güzel olanlardan da dünyayı da güzelleştirenlerdir.
 
Dünya da kadına seçme ve seçilme hakkını bugün demokrasi ve insan hakları konusunda "gelişmiş" olarak adlandırılan pek çok ülkeden önce, Türkiye'de 1930'lu yıllarda verilmesinin önünü açan, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk bundan tam 95 yıl öncü şöyle demiştir:  
"Şuna inanmak lâzımdır ki, dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir."
 
Ancak, ülkemizde o günden bugüne varılan noktada, kadınların yaşamın içinde ve yasalarda kadın erkek eşitliği çerçevesinde mutlak haklarıyla donatıldığını tam olarak söyleyebilmek maalesef güçtür.
 Özellikle Ülkemizde son yıllarda artan kadın ölümleri ve kadına şiddet  bertaraf edilmesi noktasında gerekli çalışma ve hassasiyetin oluşması gerekmektedir. Bu bağlamda, her türlü ayrımcılığa ve eşitsizliğe karşı mücadele etmek, hepimizin başlıca sorumluluğu olmalıdır. Günümüzde eğitim, bilim, kültür, siyaset, medya ve iş dünyasındaki başarılarına imrendiğimiz kadınlarımız geleceğimizin güvencesidir.

Dünya'da ve Türkiye'de, kadınlar önlerine konan bu suni güçlükleri de aşacak ve tüm güzelliklerin temel taşının kendileri olduğunu gösterecek kadar donanımlıdırlar. 161 yıl önceki dayanışma ruhu içinde olmamız dileğiyle, hepinizi sevgi ile kucaklıyorum. 

İpek Cansel Şahin
TGC.Kadın Komisyonu Başkanı