TGC Başkanı yeniden Yusuf Turgut 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com  İlk seçimlerde başkan seçilen Yusuf Turgut ve önceki seçimin başkan adayı Tekin Atay bugün yapılan seçimde tekrar yarıştı.

YUSUF TURGUT'U İLK KUTLAYAN ŞEREF MALKOÇ 
Trabzon Gazeteciler Cemiyetine Yeniden Başkan Seçilen Yusuf Turgut'u İlk Kutlayanlar Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Av.Şeref Malkoç,Trabzonspor Eski Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu oldu. 

 SEÇİMDEN DETAYLAR 

 Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı tekrar Yusuf Turgut seçildi - Yusuf Turgut 116 oy, Tekin Atay 83 ve 1 geçersiz oy - Oy sayımı tamamlandı. Bugün yapılan seçimde 200 oyun kullanıldığı açıklandı. Olağanüstü kongre olmamasına rağmen bu seçimde yüksek katılımın olduğu dikkat çekti. Bir önceki seçimde ise 206 oy kullanılmıştı. - Oylama sona erdi. Sandıklar açıldı Trabzon Gazeteciler Cemiyeti seçimlerinde divan başkanlığını Orhan Çavuşoğlu yaptı. Önceki seçimlerde adayların listesinde isimlerin çizilmesi mümkün olurken, bir önceki seçimde çıkan tartışmalar nedeniyle alınan tüzük kararıyla bugün yapılan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti seçimlerinde başkan adaylarının listelerin oylaması kararı alındı. Buna göre en çok oyu alan başkan adayı Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı seçildi.


YÖNETİM KURULU ASIL ÜYELERİ:
1-Halil Ayyıldız,
2-Cenk Altuğ Atalay,
3-Hakan Yoloğlu,
4-Erdoğan Topçu,
5-Nevzat Yılmaz,
6-Osman Şişko,
7-Ahmet Kamburoğlu,
8-Kenan Taşkın
YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ:
1-Cansel İpek Şahin,
2-Ömür Ramiz Avcı,
3-Kenan Sarı,
4-Canan Kalaycı,
5-Serdal Şahin
DENETLEME KURULU ASIL ÜYELERİ:
1-Zihni Ağırman,
2-Serkan Kıyak,
3-Ahmet Külekçi
DENETLEME KURULU YEDEK ÜYELERİ:
1-Fatir Turan,
2-Tuncay Hacıfettahoğlu,
3-Duygu Karahasanoğlu.
ONUR KURULU ASIL ÜYELERİ;
1-Hasan Kurt,
2-İhsan Öksüz,
3-Emel Akyurt.
ONUR KURULU YEDEK ÜYELERİ:
1-Yücel Özşahin,
2-Kamil Anahar,
3-Osman Başkır.
DİSİPLİN KURULU ASIL ÜYELERİ:
1-Miraç Özağcı,
2-Cevat Kol,
3-Asım Kemal Güner.
ÜST KURUL DELEGELERİ;
1-Osman Çavuşoğlu,
2-Turgut Özdemir,
3-Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu.
DİSİPLİN KURULU YEDEK ÜYELERİ:
1-Ercan Ata,
2-Ahu Bozlar,
3-Hacı Gaydan


ATAY, 'CEMİYET TRABZON BASININI TEMSİL ETMİYOR'

Başkan adaylarından Tekin Atay seçim öncesi yaptığı açıklamada şu açıklamalara yer verdi; ''Burada niye olduğumuzu biliyorsun Mayıs'ta yaptığım kongrenin ardından yaşadığımız gelişmeler nedeniyle buradayız. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti uzun yıllardır 3-5 ismin etrafında onların belirledikleri isimlerin yönetildiği bir cemiyet. Bu dönemde 3 değerli başkana dayı çıktı aday oldular Biz adayız dediler. Bende onlara göre daha genç meslektaş olarak son 20 gün kala bir medeni cesaret göstererek bizde adayız dedim. Sonra geldik sizlerin huzuruna bizler bu cemiyeti yönetmeye talibiz. Ne yazık ki oradan çıkan sonuç vucut bulmadı. Bunu tüzüğe bağlayabiliriz. Bugüne geldik tüzük değişti olağanüstü kongre aldık falan. BU bir sataşma değil. Biraz önce Yusuf Bey'in faaliyet raporunu belki sizler dikkatlerinizden kaçmış olabilir. Ne yazık ki üzüldüm. TGC'ye yapılanlar niye bir gazetede yayınlanır anlamış değilim. 4 aylık ne yapıldı cemiyete. Yapılan herşey için Allah razı olsun. Bu kadar küçük bir görüntü verdik. Ne yaptık pencere önüne bayrak yaptık. Cemiyetin en büyük sorunu 20 - 30 metrekarelik bir binamız var. Hangi başkan gelirse gelsin lokal var. Cemiyeti boyattık ettik, bunu boyatan kadını sevineni görebildiniz mi? Cemiyet bu olmamalı. 3-5 insanın hırsı için lokale hapsedildik. Bu şehirde değişim istenirse karşısında duruluyor. Ama zihniyeti değişemiyoruz. Bir tane projemiz yok. Biz gazetelerin tirajlarını nasıl arttırabiliriz, kurumlar zararda nasıl değiştirebiliriz. Şehrin büyümesine karşın neler yapabiliriz bunlara bakmalıyız. Yeni bir bina, eğitim proje, yabancı dil bilen meslektaşımız, kendi üzerime düşeni yapabiliyor muyuz? Biz hala klima fayansla uğraşıyoruz. Lokal demek değildir cemiyet. Trabzon çok büyük bir şehir nüfuslu bir şehir. Trabzon basınını insanlar duyduğu zaman güçlü marka bir basın. Ama cemiyet Trabzon basının temsil etmiyor. Oy kullanırken hepnizi belki kararı verdiniz oyunusu kullanmadan önce 30 saniye düşünün.

' TURGUT, 'GÜLCEMAL'DE TRABZON BASINI İÇİN GÜZEL BİR YER ALMAK İSTİYORUZ'

Belki 4 ay sonra bu kongreyi yapmamak lazımdı ama bu ortama gelindi. Öncellikle şuradan başlamak lazım. Bu ülkede 15 Temmuz darbe kalkışması başarılı olsaydı hiçbirimiz burada olmayacaktık. Daha dün bu topraklar için korucu olsun asker olsun 10 şehit verdik. Biz Trabzon'da bu güzel şehirde yatıyoruz kalkıyoruz. Birbirimizi eleştiriyoruz yiyoruz içiyoruz ama orada ülkemizin o bölgesinde arada sıkışan vatandaşlarımız olsun en büyük çileyi çekiyoruz. Tekin kardeşimi dinledim 4-5 aydır sarılıyoruz dinliyoruz. Burası kürsüdür demokratik ortamlardır. Oda geldi düşüncesini söyledi. Bu yönetimin içerisinde tüzüğün vermiş olduğu yetkiler dahilinde biz 3 ay dönemde meslektaşlarımıza ihtiyaçlarını dikkate alarak bunları gündeme getirerek yapmaya çalıştık. Bizim eğitim projelerimiz olacak seminerlerimiz olacak. Bu kentin olmazsa olmazlarından turizm konusunda çalışmalarımız olacak. Ben hiçbir zaman Trabzon basını önemli kısmaı burada. 30 35 yıldır bu basının çerisindeyim. Hepinize teşekkür ediyorum. Ülkenin hiçbir yerinde olmayan gündem yaratan yarattığıg ündemle birlikte bu basındır. Trabzın basınıdır. Onun bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Biraz stresli oldu sıkıntılı oldu. Buna rağmen elimizden geleni yaptık. Bu kaynak için uğraştık. Bundan sonrası içinde şunu söylemek istiyorum. Kuşkusuz Trabzon basının elbette tarihi binası yeterli değil. Arkadaki bir araziyi almaya çalıştık. Bizde uğraştık uğraşacağız. Öncellikle arakdaşlarımızı dinlediğimiz zaman Gülcemal Projesin'de hem cemiyetin oturabileceği hemde aileleriyle birlikte oturup akşam yemeği yiyebileceği bir tesisi Büyükşehir belediyesinden alabilsek ne mutlu bize. Tekin kardeşimin düşüncelerinden de faydalanacağız. Bu konuda herkese teşekkür ediyorum' 

www.trabzonhaber24.com Ailesi Olarak TGC Başkanı olan Yusuf Turgut'a Başarılar Dilerken Onurlu Davranışından dolyı Tekin Atay'ı da tebrik ediyoruz .