Süleyman Soylu Trabzon Büyükşehir Belediyesinde 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com  

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Gece Geç Saatte Geldiği Trabzon'da bugün Yoğun Bayramlaşma Programlarına katıldı. İçişleir Bakanı Olarak İlk Defa Geldiği Trabzon'da Halk Deyim Yerinde ise Başbakan Gibi Karşıladı. Yoğun mesaiye Trabzon Büyükşehir Belediyesinden Başlayan Soylu'yu Bayramlaşmaya Gelenler Arasında Trabzon Milletvekilleri ,Trabzon Valisi Yüksel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı,Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Davut Çakır ,Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya ,Ak Parti İl Başkanı Haydar Revi,Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç,Belediye Başkanları,Kaymakamlar,Jandarma Komutanı ,Garnizon Komutanı,Emniyet Müdürü,Daire Amirleri,Belediye Meclis Üyeleri,Parti Başkanları ,STK Temsilcileri,ve Partililer katıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinde vatandaşlarla yapılan bayramlaşmanın ardından Bakan Soylu, belediye başkanlık makamanı geçti. Burada Türkiye'nin gündem konuları ile ilgili açıklamalar yapan Soylu, teröre karşı acımasız olacaklarını ifade etti. Bakan Soylu, şu şekilde konuştu: "Allah nice bayramlara ağır tadında, birlik ve bereberlik için ulaşmamızı nasip etsin. Ve Hem ülkemizin hedefleri ile buluştuğu, hem ülkemizin özgürlüğünü, demokrasisini gün be gün artar hale getiriyoruz. Dün ve ondan önce ki gün Van ve Muş'daydım. ,ifad etmeliyim ki Van ve Muş'ta gerek Jandarma özel haketamızı, polisimiz, korucularımız tüm güvenlik kuvvetlerimizle yaptığımız bayramlaşmalarda hepsinin moral seviyesinin en üst düzey olduğunu bir birlerine olan kenetlenmelerinin ülkemize olan sadakatlerinin en üst düzey olduğunu görmekteyiz. Van ve Muş$ta aziz milletimizi feraseti bizi çok etkiledi. 15 Temmuz'da ortaya koydukları olağanüstü yurttaşlık ve sahiplenme, onu ayyıldızlı bayraklarla süsleyen güçlü anlayış, ardından karşı karşıya kalınan terör girişimlerinde ferasetleri, meseleyi özüyle karşılamlaraı, geleceğe umutla bakmaları aslında doğru yolda gittiğimizin göstergesi. Birlikte aynı hedefe ulaşmak istediğimizin her birimiz tarafından anlaşıldığının göstergesi. Orada elde ettiğimiz anlayışı burada güzel şehrimizde paylaşmak isteriz. Daha çok oralarda olacağımızı ifade etmek isterim. Geldiğimizden Mardin, Diyarbakır, Van, Muş, Hakkari başta olmak üzere bir çok vilayete ulaşabildik. Çok yapacağıımız iş olduğunu görüyoruz. Orada valilerimiz, belediyeler, STK'lar yapacağımız çok işimiz olduğunu görüyoruz. Bugüne kadar hakikaten çok mücadele edildi. Bu mücadeleyi aynı kararlılıkla aynı anlayışla devam ettirmek temel felsefemiz Yapacağımız işin açıklaması çok basit. Teröre karşı müsamahakar olmayacağız. Elimizde ki teknik donanım açısından tüm araçlarımızı sahada hazır edeceğiz.

STK GÖRÜNÜMÜNDE  Kİ BİR TAKIM YAPILANMALAR

Onların harekat kabiliyetini kısıtlamaya çalışacağız. Acımasız olacağız. Vatandaşımıza karşı da büyük bir şefkatle onların arzularının isteklerini gerçekleşmesi konusunda hareketimizi ortaya koyacağız. Terörle mücadelede Türkiye başarılı olacaktır. Yenmekte ve başarılı olmakta ne kadar güvenlik güçlerimize ihtiyacımız varsa, orada ki vatandaşımızın desteğine aynı ölçüde ihtiyacımız var. Dün Tendürek eteklerinde şehit olan 3 korucumuzun ailesini ziyaret ettik. Onların kahramanlıklarını, onların o cesaretini gördük. Orada belediyeler üzerinde gerçekleştirdikleri kabul edileblir değil. Mesele milletin rızası dışında, hukukun dışında şekilleniyorsa, burada vatandaşımızdan oyları alıp bu oyların elde ettiği sonuçlar teröre tahlil ediliyorsa bu dünyanın her noktasında kabul edilemez. Bizimbunu kabul etmemiz mümkün değil. Orada arkadaşlarımızla konuştuk. Vatandaşımıza terör üzerinde baskı kurulan legal veya illegal bunların üzerine teker teker gideceğiz. Tespitlerimiz var. Bu tespitleri yakında ortaya koyacağız. STK dediğimiz yapılanmalar, vatandaşlarımızın hayatlarında ki bir takım kolaylaştırmayı demokratik kanallar içinde iletişimi sağlayan organizasyonlar. bunları da terör noktasında kullanımasına müsade etmeyeceğiz. STK görünümünde ki bir takım yapılanmalar direkt vatandaşa baskı uygulamakta. Bazı belediyeler aldıkları elemanlar itibariyle köylere baskı yapmaktadırlar. Özellikle güvenlik kuvvetlerimiz çok önemli çalışmaların altına imza atıyorlar. Sadece insanın ön planda olduğu bir çalışma değil. Yıllardır dorsto larak bildiğimiz bazı ülkelerin büyükelçileri üzerlerine vazife olmayan açıklamalar gerçekleştiriyor. Hiç bir bağımsız bir ülkeye bir ülkenin yol haritası çizmesi doğru değil. Sanki tahrik eder gibi, meseleyi kaşır gibi yine altını çizerek ifade ediyorum ki yön verir gibi konuşmaları bizi üzmüştür. Ama bu konuda büyükelçinin bu değerlendirmelerine elbette cevabını o gün aynı şekilde verdik. Esas cevabı millet vermektedir. Büyükelçiye gerekli uyarıyı yapmak bu ülkenin meselesidir. Yani orada yıllarca dünyada teröre karşı ortak bir deklarasyon söz konusu. Hem PKK; DAEŞ ve biz buna FETÖ'yü de ekliyoruz. 11 Eylül'de ABD'de neler olduğunu biliyoruz, ondan sonra dünyada hangi völçeklerin olduğunu biliyoruz. Dünyanın bir ucuna gidip o terörü gerçekleştirdiklerini düşündüklerini nasıl etkisiz hale getirdiklerini biliyoruz.

DEVLET VATANDAŞINA TUZAK KURMAZ ;TEDES BAYRAMDAN SONRA KALKACAK...

Kendi şehrimizde ki yatırımlara aynı ölçekte devam edeceğiz. Kaşüstü'nde ki Dalçık meselesi açığa kavuştu. Talimatı bakanımız tarafından verildi. İnşallah çok güzel yatırımla beraber orada başlayacak. Yakın zaman içinde biraz daha ufak maliyet üzerinde var ama Trabzon'a yakışacağı kanaatindeyim. Orman Bakanımızın çokönemli müjdeelir var. Trab.ozn'un su meselesi için ihale hazırlandı. Bir noktaya getirildi. Güzel güzel hizmetleri bölgemize ilçemize şehirlerimize ulaştırmaya çalışıyoruz. Bizim Onay Şahin'in de şarkılarına konu olan TEDES meselesi var. Buradan açık ve net söylüyorum. Devlet hem muhafaza etmeli vatandaşın canını ve malını korumak hem de gelir elde etmek için tuzak hazırlamamalı. Bu konularda çok dikkatli olunmalı. Bayramın hemen akabinde uygulama hemen girecek. Bu konuda bütün hazırlıklar yapıldı. Bu konuda ortaya koyduğumuz kararlılık ve iradeye milletimiz aynı şekilde cevap verecek. bu kadar iyi noktalara gelmiş olmamıza rağmen ciddi kazalarla karşılaşıyoruz. Kendi alacağımız tedbir o kadar önemli. Emniyet kemeri sadece arabanın önünde bulunanlar için değil. Kaza istatistiklerinde en arkada bulunanlar eğer emniyet kemeri takmıyorsa daha fazla zarar görüyor. Özellikle bakan arkadaşlarıma çağrım var. Ne olursunuz bizler arkada emniyet kemerini takadar vatandaşımıza bu konuda daha büyük öncülüğü ortaya koyalım.

SOYLIU ;AKYAZI STADI ÖNÜMÜZDE Kİ AY HİZMETE GİRİYOR

Üniversitemiz inşallah önümüzde ki sezonda geçecek ve Akçaabat'ta Trabzon üniversitesi eğitime öğretime başlayacak. Akyazı Stadı, önümüzde ki ay Cumhurbaşkanımızın teşrifleri ile, sayın Cumhurbaşkanımızın misafirleri olacak. Tendürek'in eteklerinde ki köyümüzde ki çocuklarımızı buraya getireceğiz. Biri Galatasaraylı biri Beşiktaşlı inşallah onları da gönderirken bordo-mavili olacaklar... Avni Aker'in yerinin park olması için sabırsızlanıyoruz. Orada şehrin insanlarının istifade edebileceği, hemen yanında kültür merkezinini de yapıcağı bir bina yığını haleni getirmeyeceğiz. Yeşilin tamamen hakim olduğu bir süreci orada ortaya koyulacaktır. Bunların hepsi bizim açımızdan önemlidir.

TRABZON'DA TURİZM

Turizm beldelerimiz açısından söylemek istiyorum. Bir taraftan Turup'ta çalışmalar hızlı şekilde devam ediyor. Hızlı bir şekilde tamirat restorasyon aynı şekilde devam ediyor. Her hangi uyarı olmadan, tabelada olmadan vatandaşımız diyor ya bin lira fındıktan aldım. Bir 200 lira ceza aldım. Bu doğru bir şey değil. Bu konuda başka türlü araştırmaları da yapıyoruz. Bir hat üzerinde birden fazla ceza olmayacak. Bu tamamen bizim kontrolümüz altında gerçekleşecek. Bu konunun sahibi İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü... Bu bir önceliyiciliktir.

KÜRTÇE TABELA MESELESİ

İçişleri Bakanlığına geldiğiiz anda bu 28 belediyenin bilinen sebeplerle nedir bilinen sebep; "Terr örgütüne yardım yataklık yapan destek ortaya koyan, mahkemeler tarafından da tespit edilen bu belediyelerin elbette devletin görevlinderme yapması esastır" bunu yaparken özellikle arkadaşlarımıza bir dizi önerilerimiz ve devlet jangonunda talimatlarımız oldu. Şunlara dikkat edin. Günlük hizmetler konusunda akşama ortaya koymayın. Temizliğin yaptırılmaması için orada ki çalışanların farklı yönlendirmeleri olacaktır. 50-60 önceliğimiz oldu. Onları da bildirdik. Belediyelerin içinde ki tablolar da üzüntü verici hizmetlerde üzüntü vericik. Bütün bunlar konusunda çöptü temizlikti vatandaşa hizmetti. Oralar vatandaşın belediyeleri. PKK'nın belediyeleri değil. Bunları söylerken özellikle bu meselenin altını çizdik. Arkadaşımız zannediyorum orada bir tebala değişikliği yapıyım farklı tabela ortaya koyayım derken bir zaman dilimi geçti. Biz hemen yeni tabelayı yaptık. İşin aslı nedir. Görüntüsünü düzeltebilecek değişiklikler arkadaşlarımız yapıyor. Elbette bunlar orada ki vatandaşımızın ve bizim kendi hassasiyetimiz. Bu konuda attığımız adımlar siyaset anlayışımızın ve millet olma gereğimizin söz konusudur.

TRABZON'DA DOLMUŞLARDA KEMER YOK

Biz hepimiz bir aileyiz. Biz burada en iyisini yapacağız ki.. Sonra Bakan efendi sen memleketine bak derler. Ondan sonra mahçup oluruz. Bu konuda özellikle buna dikkat etmek lazım. Bizim memleketin güzel bir söz var "Eyvah" para etmez.

TRABZON'A DEMİRYOLU EN KISA ZAMANDA Bunlarla ilgili bir bakanlık nezdinde alt yapı çalışmasının başlayacağı talimatını verdi. Bakanlık perspektif hazırlıyor, hem Havaalanı hem de Demiryolu ile ilgili. Biz bu dönem içinde planlanacaktır. Havaalanı daha önde olmak üzere Demiryolu'nun da planlanacağını Şehir Hastanesinin daha önde olacağını peş peşe açıklayacağız... Ben bu dönem projelendirileceğini, Havaalanın önemli adımlar gerçekleştirileceğini, Şehir hastanesinin gerçekleştirileceğini, yatırım adasının da önemli hamleler yapılacağını düşünüyorum.

WWW.TRABZONHABER24.COM'UN SORUSU ÜZERİNE
 YAYLALARDA EVLERİN YAPILMASI.. CUMHURBAŞKANI DA EL ATTI

Eski köye yeni adet getirmenin alemi yok. Bazen modernleşeceğiz diye adetlerimizi kaybediyoruz. Yayla heyeti vardır. Bunlar 4_5 kişiden oluşur. Bunlar o yaylanın dizaynının getirirler. Sayın Cumhurbaşkanımız ile bir kez daha görüştüğümüzde bu konuda hazırlık yapmamızı istedi. Bu konuda hazırlık yapacağız. Çevre ve Şehircilik Bakanımız ile de hazırlık yapacağız. Bu çok katlı binaların ve bizim dışımızda yapılan binalara da müsade etmeyeceğiz. Son 1,5 aydır kıpırdanmalar söz konusu olabilir. Ona da arkadaşlarımız müdahele eder. Orada yaylalar yazlık değil. Yaylaların sahipleri var. Onlarda geleneksel sahipler. Onların bugüne kadar işlettiği sistem var. Orada bir heyetle beraber ama bizim yerel mimarimize uygun ve o yaylanın mimarisine uygun şekilde yapabilecek düzenlemeyi ortaya koymalıyız. Büyük büyük devlet binaları yanlış. Plansız ve programsız binalar yanlış. Bize bu şekilde bırakılmadı. Gelecek nesil bizden bunun hesabını sorar. Hem engellemeliyiz ama bu da çere değil. Çözüm de üretmeliyiz.