Şengül Yavuz Bedensel Engelli Ayşegül Kadıoğlu'nu Evinde Ziyaret etti
Haber : Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com

 Bizler İçin Ufak Gibi Görünen Dokunuşların Onların Hayatındaki Karşılığı Çok Büyüktür

Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz, evde eğitim gören bedensel engelli Ayşegül Kadıoğlu’nu ziyaret etti.

Ziyarette Kadıoğlu’nun ailesinden eğitimi ve bakımı hakkında bilgi alan Şengül Yavuz, Devletimizin son yıllarda engelli vatandaşlarımızın sıkıntılarının çözümü notasında yaptığı çalışmaların sevindirici boyuta ulaştığına vurgu yaparak,” Engelli çocuklarımızı eğitmek ve topluma kazandırmak bizler için önemli bir görev görevdir. Unutulmamalıdır ki engelli olmak kaderse, engelleri yıkmak da azimdir. Sosyal devlet olmanın gereği olarak bizlerin görevi engelli çocuklarımızın önündeki engelleri kaldırmak, eğitim ve öğretimlerini yaptırarak onları topluma kazandırmaktır. Eğitimle birlikte bu masum çocuklarımızın hayatlarında çok şeylerin değiştiğini de görebiliyoruz.

Bizler için ufak gibi görünen dokunuşların onların hayatındaki karşılığı çok büyüktür. Herkesin aslında bir engelli adayı olduğu unutulmamalıdır. Engelli çocuklarımızın toplumsal hayata uyumu, katılım sağlamaları ve hayat standartlarının yükseltilmesi inancımızın da bir gereğidir. Elbette ki bu çocuklarımızın eğitilmesi ve hayata hazırlanması için fedakâr öğretmenlerimiz her türlü katkıyı veriyorlar. Bu nedenle çocuklarımız için her türlü desteği veren ailelerine ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyarette Şengül Yavuz’a Garnizon Komutanın eşi Funda Akşit, Vali Yardımcısının eşi Dilek Yazgan, İl Emniyet Müdürünün eşi Şermin Köksal eşlik etti.