FARKIMIZ İCRAATIMIZ
Trabzon’da 2022 yılının Ocak ayında yapılacak olan oda seçimleri öncesinde adaylığını ilk açıklayan isim İnşaatçılar Odası için Semih Sarıalioğlu, oldu. Sarıalioğlu, inşaatçılar odası seçmenlerine verdiği yemekle adaylığını açıkladı ve çalışmalarına başladı. Sarıalioğlu, bir ve beraber bir yola çıktıklarını ifade ederek, “Bizim çıktığımız bu yol mesleğimiz içindir. Odamızın bünyesinde bir çok kalemde sektör var. Bu sektörler arasında zincir oluşturacağız. Ekibimizle birlikte farklılık oluşturmak için geliyoruz. Bir farkımız da olmalı. Yoksa odamızda sıradan işler yürütülüyor. Biz de o işleri alkışlar yolumuza devam ederiz. Ama mesleğimizin geleceği için farklı olmamız gerekiyor” dedi.

BİRLİKTE KAZANACAĞIZ
Hepimiz bir ve beraberiz. Birlikteliğimiz inşallah bundan sonra da devam edecektir. Heyecanımızla daha çok bir araya geleceğiz. Allah’ın izni ile bir yola çıktık. Bu dönemde tam istikrarla, ayaklarımız yere sağlam basarak, daha iyi analiz ederek, seçimi inşallah birlikte kazanacağız. Geçen dönemde adaylığımızı 8 gün kala açıkladık. Buna rağmen 680 seçmenden 23 oy gibi küçük bir farkla seçimi kaybettik. 
HEYECANIMIZLA GELİYORUZ
Bugün itibari ile sahaya indik. Çalışmalarımıza başladık. Organizasyonlarımızı yapacağız. Odamızın şu an 860 seçmeni var. Yeni yüzler var. Onların da heyecanı var. Onlar da bizim başımızın tacı. Çalışmamızı en iyi şekilde yaparak kişilere temas edeceğiz. Bende ki heyecanı yol arkadaşlarımda da görüyorum. Sizlerin istikrarı ve heyecanı ile daha çok çalışıp, inşallah bu seçimi  alacağız.
YAPILMAYANLARI YAPMAK İÇİN YOLDAYIZ
Odamızda yapılan her iyi iş esnafımızın ekmeğine yağ sürerken, kötü işler de işimizi kaybetmemize neden oluyor. İnşaatçılar Odası’nın altında bir çok sektör var. Şu ana kadar kimse bir çatı altında toplanamadı. Biz bunu başaracağız inşallah. İnşaat sektöründe çalışan herkesin işleri hareketli. Emlakçıda işler iyi olunca inşaat grubunun altındaki her kaleme yansıyor. Biz işimizi, doğru, dürüst, prensipli ve istikrarlı bir şekilde yaparsak çatımızın altındaki birlikteliğimizi korursak hem herkes kazanır hem de halkımıza daha kaliteli hizmet veririz. Biz birlikteliği sağlamak için geliyoruz. Sıradan olduktan sonra aday olmanın bir anlamı yok. Odamız sıradan bir şekilde şu an yönetiliyor zaten. Biz yapılmayanları yapmak için geliyoruz.
YALNIZ BAŞARIYA ULAŞILMAZ
Bu saatten itibaren herkese dokunalım. Grubumuzla, ekibimizle nokta atışı yaparak, en iyi şekilde dokunalım. Bölge, bölge çalışmalarımızı yapacağız. Allah yar ve yardımcımız olsun. Yolumuz açık, başarımız daim olsun. Kimse yalnız bir yere ulaşamaz. Siz benimle olduğunuz başaracağız inşallah. 
ODAMIZ GÜÇLÜ ODA
800’ün üzerinde seçmeni olan bir oda çok güçlü bir odadır. Bu güçle güzel programlı, temiz, dürüst, eşit ve helal bir şekilde görev yaptıktan sonra hem kurumumuzun bünyesindeki üyelere başarılı ticaret yapma yolları açarız hem de üyelerimizle güzel bir çatı içinde acı ve sevinçte birbirimize değer vererek üzüntüsüne mutluluğuna ortak oluruz

KOLTUĞA GÜÇ KATACAĞIM
Üyelerin sorunlarını dinlememesi, sorunlarla istişare yapmaması, destek olamaması ve değer katamamasından dolayı, odamızın daha aktif hale gelmesi için bu yola çıktık. Yolumuz uzun ve meşakkatli Allah ve yardımcımız olsun. Koltuk sevdalısı asla olmadım. Oturduğum koltuğa her zaman güç veren biri oldum. Zaten o koltuğa güç veremez, koltuktan güç alırsam o koltukta bir dakika oturmam ve istifa ederim. Mesleğimizin sorunlarının çözümü noktasında yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz.
BASAMAKLARI TEK TEK ÇIKTIM
Gayrimenkul sektöründe 19 yıldır görev yapıyorum. Bu sektörün en altından en üstüne varana kadar, çıraklıktan ustalığa kadar yoğun bir fedakarlık yaparak bugünlere geldim. Başarı merdivenlerini atlayarak değil yavaş yavaş çıktım
TRABZON’U DÜNYAYA TANITACAĞIZ
Trabzon'un Dünya'ya tanıtmak istiyoruz. Güzel programlı, temiz, dürüst, eşit ve helal bir şekilde görev yaptıktan sonra hem kurumumuzun bünyesindeki üyelere başarılı ticaret yapma yolları açarız hem de üyelerimizle güzel bir çatı içinde acı ve sevinçte birbirimize değer vererek üzüntüsüne mutluluğuna ortak oluruz. Ticaretlerini dünyaya açma kapılarına öncü olma hedefindeiz. Yurt dışındaki bir çok fuara katıldım. Bu fuarlarda kurumsal bir şirket olarak, kısıtlı alanlar alarak, gayrimenkullerimizi dünyaya tanıtarak pazarlamaya çalıştım. Birlikte fuar yapıldığı zaman, Trabzonlu inşaatçılar olarak tercümanlarımızla Trabzon’u tanıtırız. Dünyaya Trabzon’un sesini duyururuz.

İLKEM BAŞARI
 Semih Sarıalioğlu olarak benim ilkelerim hep başarı olmuştur. Başarı merdivenlerini tırmanabileceğim, bir çatı altında kurulacak her türlü birliktelik ve önceliği kurmaya adayım. Benim öncelikli ilkem ticaretimizi dürüst bir şekilde yapmak. Buradan kazandığımız para ile ailemize ekmek yediriyoruz. Bu rızkın helal olması lazım. Sağlam temellerle büyük bir birliktelik kurmak. Bu birliktelikleri güzel ticaretlerle bağlamak. Sıkıntısı olanın dermanı olmak. Biz oda olarak, inşaatın bel kemiğindeyiz. Allah’ın izniyle bu göreve kendimi adayarak, yönetimim ve üyelerimin ileriye parlak gidebilmesi için her şeyimden fedakarlık yaparak koltuğa layık bir şekilde gelmek istiyorum.


Sarıalioğlu’na oda seçimlerinde destek veren Kaplan Emlak Ceo’su Hikmet Kaplan, web tapu ile ilgili bilgi vererek, “Önceden tapuda manuel olarak işlem yapılıyordu. Artık bu kalktı ve web tapu ile e-devlet üzerinden online olarak randevu alınıyor. Bu da hem emlakçı için hem de alıcı ve satıcı için çok iyi oldu. Tapu dairesine sabah gidip akşama kadar sıra beklemeyeceğiz. Zamanı ortadan kaldırdık. Önceden evrak teslim etmek için akşama kadar sıra bekliyorduk” dedi.
İNŞAATÇILAR SARIALİOĞLU’NA BAŞARI DİLEDİ
Hikmet Kaplan, Sarıalioğlu’na yürekten başarı dileyerek, Semih kardeşimiz hem aile dostumuz hem de mahalleden komşumuz. Uzun yıllar birlikteyiz. Bu yolda emin adımlarla yürüyecek olduğuna inanıyorum. Emlak sektörüne farklı bir soluk farklı bir ufuk, farklı bir proje getirecektir. Yolu açık olsun.
Halil İbrahim Alibeyoğlu Semih kardeşimize adaylığında başarılar diliyorum. Sektörümüzde güzel işler yapacaktır. Bizler de destekçisi olarak her daim yanındayız.
Hamdullah Sağlam, Bizler Semih’in her zaman yanındayız. Aday olmasından çok onur duyduk. Tüm gücümüzle destekleyeceğiz. Başarıların devamını diliyorum. İnşallah başaracağız.
Mustafa Kemal Tarım, Semih Bey’i destekliyoruz. Amacımız da bizim mesleğimizi daha ilerilere daha iyi yerlere taşıyacağına inandığımızdan dolayıdır. Mesleğimiz halkımızın gözündeki saygınlığını az da olsa kaybetmiş gözüküyor. Bizim çok güzel bir mesleğimiz var. Semih Bey’in daha değerli hale getireceğine inanıyoruz.
Fatih Şahintaş, Semih Bey’i geçen dönem de destekledik. Bu dönemde destekliyoruz. Kendisine başarılar diliyorum.
Erdal Akkoç, Öncelikle her şeyin hayırlısı olsun. Semih kardeşimizi seviyorum. Mahallemizin çocuğu. Desteklerimiz onun için. Bugün burada toplanmamızın amacı da onun içindi. Allah birlikteliğimizi daim etsin.
Sinan Sağlam, Semih’e adaylık yolunda başarılar diliyorum. Geçen seçimde de beraberdik. Çalışmamıza seçime 8 gün kala başlamamıza karşın az bir farkla kaybetmiştik. Aslında kazandık diyelim. Tecrübe oldu. Bu seçimde her şey daha güzel olacak. Allah’ın izni ile oda seçimini kazanacağız.