''POLİS AMCAMLA GELECEĞE UMUTLA''

 Trabzon Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce hazırlanan, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Başsavcılığı, Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü desteğinde yürütülen proje çerçevesinde gerçekleştirilen satranç yarışmalarında dereceye giren 30 öğrenciye ödüllerinin verilmesi amacıyla kent merkezindeki bir restoranda tören düzenlendi.

Törene, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı,  İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, Ortahisar Belediyesi Başkan Yardımcısı Süleyman Aydoğdu, İl Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, projede görev alan öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende konuşan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, geleceğe yapılan en önemli yatırımın eğitim olduğunu anlatarak, "Proje çerçevesinde bir dizi etkinlik yapıldı, yapılıyor. Trabzon, merkeziyle, mahalleleriyle, kırsalıyla, köyleriyle, taşımalı eğitimiyle, bütün kademelerdeki eğitim kurumlarıyla, özel eğitime muhtaç kişilere yönelik eğitim birimleriyle, engellilerimize yönelik kurumlarıyla eğitim şehri kimliğine kavuşmak için her geçen gün daha da gelişmektedir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından satranç turnuvasında dereceye giren 30 öğrenciye çeşitli ödüller verildi.

- "Polis Amcamla Geleceğe Umutla" projesi 

Trabzon'da, haziran 2014 tarihinde başlayan ve halen süren "Polis Amcamla Geleceğe Umutla" projesiyle, çocuk ve gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin sağlanması, toplumsal açıdan korunmalarına ilişkin tedbirlerin hayata geçirilmesi, çocuk ve gençlere sosyal eğitim desteğinin sağlanması ve güvenli yaşama dolaylı olarak olumsuz yönde etki eden faktörlerin azaltılması amaçlanıyor.

Kentteki 8 mahallede yer alan 12 okulda 4 bin 740 öğrenci ve aynı mahallerde oturan 18 bin 960 kişiye ulaşılması hedeflenen proje sayesinde şu ana kadar 500 öğrencinin kırtasiye ihtiyacı karşılandı.

Öğrenci, öğretmen ve proje paydaşlarından oluşan 700 kişiyle uçurma şenliği yapılan proje çerçevesinde bin 200 öğrenci ile sinema etkinliği gerçekleştirildi. Proje sürecinde 500 öğrenciye de satranç eğitimi verildi.