Ortahisar'da Ramazan bir başka güzel!
Ortahisar Belediyesi'nin Ekopark'ta düzenlediği Ramazan etkinlikleri eski Ramazan kültürünü tekrar canlandırdı. İftardan sonra Hacivat-Karagöz gösterisinden meddah gösterisine, tasavvuf sohbetlerinden semazen gösterisi ve ney dinletilerine kadar pek çok etkinliğin yer aldığı Ramazan programlarında vatandaşlar keyifli dakikalar geçiriyor. Özellikle Osmanlı İmparatorluğu döneminde Ramazan Eğlencelerinin ana öğelerini oluşturan Hacivat Karagöz ile meddah gösterileri çocuklar tarafından beğeniyle izleniyor. Ekopark'ta düzenlenen etkinlikler bir ay boyunca devam edecek.
Ramazan etkinliklerine katılan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Ramazan eğlencelerinin o eski Ramazan kültürünü tekrar hatırlatmak ve bu kültürü yaşatmak için büyük bir özveriyle hazırladıklarını söyledi. Ramazan etkinliklerine  çeşitli nedenlerle Trabzon'da mülteci olarak yaşayan ailelerin de katıldığını belirten Başkan Genç, böylece birçok Müslüman ülkeden insanların kardeşçe bir araya geldiğini kaydetti.  
"SOFRAMIZI PAYLAŞIYORUZ"
Başkan Genç, "Yüce Allah'ın nasibiyle huzur ve sükun içerisinde en önemli ibadet aylarımızdan birisi olan Ramazan ayımızı idrak ediyoruz. Cenab-ı Allah yaptığımız ibadetleri kabul etsin. Bizim bu duamızın yanında da aynı şekilde Filistin'de, Suriye'de, Irak'ta, Arakan'da zulüm altında olan inleyen Müslüman kardeşlerimize Cenab-ı Allah yardım etsin inşallah. Ramazan'ın feyziyle inşallah onlar da insanca yaşama durumuna gelirler diye düşünüyoruz. Ramazan'ınızı tebrik ediyorum, Trabzon'umuzda her zaman olduğu gibi güzel bir atmosferde Ramazan'ımızı icra ediyoruz. Şehrimizin çeşitli noktalarında bu mekanda olduğu gibi sofralarımızı bütün vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Şehrimizde bulunan misafir vatandaşlarımızla da paylaşıyoruz. Afganlı, Iraklı, İranlı ve Suriyeli kardeşlerimizle de medeniyetimizin bize yüklemiş olduğu sorumluluğun manevi atmosferi içinde soframızı kardeşçe paylaşıyoruz. Hepinize hayırlı akşamlar diliyorum. Cenab-ı Allah inşallah hayırlısıyla Ramazan Bayramı'na kavuşmayı nasip etsin. Misafir sanatçılarımıza özellikle teşekkür ediyorum. Renk kattıklar, anlam kattılar. Sağolsunlar, var olsunlar!.." diye konuştu.
ÜNLÜ SANATÇILAR KATILIYOR
Ortahisar Belediyesi birçok mahallede 'Mahallede İftar Vakti' adıyla Ramazan etkinlikleri ve iftar programları düzenliyor. Altı farklı noktadaki iftar sofralarında vatandaşlar iftarlarını birlikte açmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyor. Özellikle KTÜ Yabancı Diller Yüksek Okulu önündeki iftar sofrası öğrencilerin akınına uğruyor. Etkinliklerinde iftardan sonra Emin Olcay, Yakup Yavru, Cem Kurtoğlu, Metin Yıldırım, Gül Kahyaoğlu, Sihirbaz Enis Talas, Neyzen İsmail Hakkı, Uğur Demirci gibi sanatçıların gösterileri beğeniyle izleniyor.