Ortahisar Belediyesi Evlendirme Memurluğu, 2019 yılında, Türk vatandaşı ve yabancı ülke uyruklular olmak üzere toplam 2119 çiftin nikahını kıydı.
BİRÇOK ÇİFTİN NİKAHINI GENÇ KIYDI
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, birçok vatandaşın nikahını bizzat kendisinin kıydığını belirterek, "Vatandaşların nikah kıyılmasıyla ilgili taleplerini mümkün olduğunca yerine getiriyoruz. Yoğun mesaimize aldırmadan vatandaşlarımızın taleplere yetişmeye çalışıyoruz. Türk vatandaşlarının yanında yabancı uyrukluların da nikahlarını kıyıyoruz. Çok sayıda çiftimizin nikahını bizzat kıydım. Bu anlamda da her bir çiftimizin davetine icabet etmeye gayret ediyorum. Evlendirme memurluğumuz da hem hafta içi hem de hafta sonu yoğun mesai harcayarak nikah taleplerini büyük bir titizlikle yerine getiriyor. Ben kendilerine yoğun gayretlerinden dolayı bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum. Gerçekten de gece gündüz demeden her talebi karşılamaya çalışıyorlar." diye konuştu.
İLK SIRADA KOMŞU ÜLKELERİMİZ
Türk vatandaşlarının yanı sıra yabancı uyruklu 159 çiftin de nikahı kıyıldı. Çok sayıda Suriyeli mültecinin yaşadığı Trabzon'da yabancı uyruklular kategorisinde 29 nikahla Suriye vatandaşları ilk sırayı aldı. İkinci sırayı ise 23  adet nikahla Almanya, üçüncü sırayı 16 adet nikahla İran uyruklular ve dördüncü sırayı da 14 adetle nikahla Azerbaycan uyruklular aldı.
Yabancı ülke vatandaşları olan çiftler yasal süreçleri tamamladıktan sonra tercümanlar eşliğinde memurluğa başvurarak nikahlarını kıyabiliyor.
23 FARKLI ÜLKEDEN  
Nikah memurları son yıllarda yabancı uyruklu insanların nikah başvurularının artmasını komşu ülkelerde meydana gelen iç savaşlara ve Trabzon'da artan turizm faaliyetlerine bağlıyor. Komşu ülkelerimiz olan Suriye ve Irak'ın yanı sıra Ukrayna, Gürcistan, Rusya, Avusturya, Fas, Özbekistan, Kanada, Irak, Kazakistan, Afganistan, Bulgaristan, Cezayir, Bangladeş, Mısır, Kamerun, Tunus, İsveç, Ermenistan ve KKTC olmak üzere 23 farklı ülke vatandaşının nikahı kıyıldı.