Of Belediyesinden Aşure Etkinliğine Davet

www.trabzonhaber24.com

  Başkan Sarıalioğlu ,''Tüm İslam Aleminin Aşure Günü Mübarek Olsun''


Of Belediyesi Bereket, ihsan ve keremin bollaştığı Muharrem ayını, Of’ta anlamına uygun şekli ile yaşatarak kutlayacak. Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Muharrem ayının İslam alemine hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak belediye organizasyonu ile 6 Ekim 2017 Cuma günü 14:00’da Of Çarşıbaşı Büyük Camii meydanında vatandaşa aşure dağıtımı yapılacağını söyledi.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, halk arasında paylaşmanın simgesi haline gelen aşure gününün, birlik ve beraberliği perçinlediğini belirterek, yapacakları bu etkinlikte amaçlarının gelenek ve göreneklerin yaşatılması olduğunu söyledi. Başkan Sarıalioğlu, ”Hicri takvime göre yeni yılın ilk ayı olan Muharrem ayına merhaba dediğimiz bu günlerde, içindeki tahıllardan çok güzel bir tat oluşturan aşure ile sevgi, mutluluk, birlik ve beraberliği yaşıyoruz. Düzenleyeceğimiz Aşure dağıtımıyla bir geleneği yaşatmış olacağız. Bu güzellikleri ve geleneklerimizi her zaman korumalıyız. Muharrem ayınızı ve aşure gününüzü tebrik ediyor, Tüm İslam Âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” dedi.

CUMA GÜNÜ OF VE TRABZON HALKI DAVETLİ

Aşure dağıtım töreninin 6 Ekim 2017 Cuma günü 14:00’da Of Çarşıbaşı Büyük Camii meydanında yapılacağını, ve dağıtıma tüm Ofluları bekledikleri söyleyen Başkan Sarıalioğlu, Aşure gününün önemini ise şöyle değindi:

“Aşure etkinliğimizde amacımız, barış, dostluk, sevgi mesajlarımızı her kesime iletebilmek. Of’umuz sosyal barışın yaşandığı en güzel kentlerden birisi. Aşurenin anlamı bizim için çok büyük. Aşurede birden fazla ürün vardır. Ama bir araya gelince o severek yediğimiz aşure olur. Gelin bir olalım, tek yürek olalım. Aşure etkinliğimizde hep bir araya gelelim. Bu vesileyle yüzyıllardır süregelen geleneğin ve Muharrem ayının Of’umuzda her zamankinden daha çok birlik ve beraberliği pekiştirmesini, herkese bolluk, bereket ve hoşgörü getirmesini diliyorum.”