AK Parti'nin en büyük kadın sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade eden AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, "Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan partimizin kuruluşundan günümüze kadar en büyük desteği kadınlardan almıştır. Kadınların bu desteği sadece oy vermekle kalmamış, partimize üye olarak da desteklerine devam etmişlerdir. AK Parti, üye sayısı bakımından Türkiye'nin en fazla kadın üyesine sahip bir teşkilattır. Rakamsal olarak yalnızca Trabzon'da 60 bine yakın kadın üyemiz bulunmaktadır. Bundan güç alarak Türkiye'nin en büyük kadın sivil toplum kuruluşuyuz diyebiliyoruz." dedi.  Kadın hakları gibi hassas bir konuyu siyaset anlayışlarının kullanışlı malzemesi haline dönüştüren muhalefete de seslenen Ayvazoğlu, "İktidar olabilme arzunuz böylesine birlik olunması gereken bir meseleyi suistimal etmenize müsaade etmemeli. Dün ve bugün ortada. Nereden nereye gelindiği apaçık. O halde bu tür suni gündem kronolojileri yerine samimi, yapıcı, ciddi ve etkin bir söylem geliştirilmesi gerekir. Reklam kaygısı ve içi boş sloganik ifadelerin miadı çoktan doldu." ifadelerini kullandı. 

AK Parti'nin kadın haklarının korunması ve geliştirilmesi hususunda önemli çalışmalara imza attığını ifade eden Milletvekili Ayvazoğlu, "Ülkemizde kadın hakları, önceleri yalnızca küçük bir zümrenin özgürlüklerini, makamlarını ve konfor alanlarını önceleyen bir anlayış iken biz bugün AK Parti olarak fikri, ideolojisi, yaşam biçimi ne olursa olsun tüm kadınları kapsayan, kadınlarımızın her türlü mağduriyetinin giderilmesi hususunda ve eşit haklar çerçevesinde kanunsal düzenlemeler yaptık.
Bu düzenlemelerin belki de en önemli çıktısı; kadınların doğuştan getirdikleri yetenek ve becerilerinin eğitimle desteklenmesi ve özgüveni gelişmiş, karar alma mekanizmalarında etkin, kendini olması gerektiği gibi ifade edebilen bir zemin inşa etmemizdir. Bugün iş hayatında, yönetim kademelerinde sosyal hayatın içerisinde daha fazla kadınla karşılaşabiliyorsak, kadınların işgücüne katılım oranı %24'den %37'lere gelebilmişse, 6 milyon kadın istihdam rakamı 10 milyona ulaşabilmişse, parlamentoda temsil oranımız %4'lerden %17'lere ulaşabilmişse,  üniversitelerdeki öğretim elemanı oranı %51 olabilmişse ve en önemlisi "Haydi Kızlar Okula", "Ana-Kız Okuldayız" ve "Okuryazarlık Seferberliği" gibi çalışmalarla 6 yaş üzeri kadın nüfus içerisinde okuryazarlık oranı 2002 yılında yüzde 79,9 iken 2020'de bu oran yüzde 95,5'e yükselmiş ise tüm bu gelişmişlik göstergelerine kararlılıkla imzasını atan Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a, bu çalışmaların başarılı olabilmesi amacıyla desteğini hiçbir zaman esirgemeyen ve yapılan çalışmalara ömrünü adayan kıymetli Hanımefendi Emine Erdoğan'a teşekkürü ve minneti borç bilmeliyiz. 

Yeni yasal düzenlemeler ile birlikte kadına karşı işlenen öldürme, yaralama, işkence ve eziyet suçlarının cezasının artırılacağını, mahkemede takım elbise ve  kravatın takdir indirimi gerekçesi olmaktan çıkarılacağını, eş veya boşanılan eşe karşı işlenen kasten yaralama suçlarının katalog suç düzenlemesine tabi olacağını, kadına yönelik şiddet sularında somut pişmanlık emaresi içermeyen hiçbir davranışın indirime gerekçe teşkil etmeyeceğini de söyleyen Ayvazoğlu, "Bizim anlayışımıza göre kadın ve erkek birbirini tamamlayan iki farklı bireydir. Farklılıkları ile birlikte hayatın getirdiği her türlü zorluğu da birlikte aşabilme yetisine sahiptir. İnsan hakları noktasında her ikisi de eşittir ve bu eşitlik hiçbir hal ve şartta birinin diğerine tahakkümünü meşru kılmaz." açıklaması yaptı. 

Kadınların iş hayatında daha fazla istihdam edilebilmesi için özel gayret sarf ettiğini belirten Milletvekili Ayvazoğlu "Kadınların gerek kamuda gerekse özel sektörde daha fazla istihdam edilebilmesini sağlamak için çalışmalar yapmaktayız. Kadınların eğitimlerine ve mesleki tecrübelerini katkı sağlayacak birçok düzenlemeyi yaptık ve bu çalışmaların sahadaki yansımalarını görüyoruz." dedi.