Karadeniz Otelcileri 2.Olağan Genel Kurulu Samsun'da Gerçekleşti 
Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com  

Karadeniz Bölgesi’nde 18 ilde faaliyet gösteren Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği KATİD üyeleri Genel Kurulu için Samsun’da toplandı.

12 ilden gelen KATİD üyesi tesis yönetici ve sahipleri Grand Hotel Sheraton’da yapılan 2. olağan genel kurul için toplandı. Toplantı Samsun Vali Yardımcısı Recep Yüksel’in açılış konuşması ile başladı. Tek liste halinde gidilen seçimlerde başkanlığa North Point Hotel Genel Müdürü Murat Toktaş, başkan yardımcılığına ise Zorlu Grand Otel İşletme Müdürü Ali Şahin seçildi.

Üç yıl önce kurulan ve kısa süre içinde bölge otelcilerinin çatı örgütü konumuna gelmeyi başaran KATİD bölgedeki bütün 5 yıldızlı yerli ve yabancı otel zincirlerinin de içinde bulunduğu 100’e yakın üyeyi bünyesinde barındırıyor.

Yönetim Kurulu başkanlığına yeniden seçilen Murat Toktaş, bölgede yatırım yapan otelciler olarak seslerini duyuracak, sektörel gelişmelerden uzak ve haberdar olmayışlarının eksikliğini hissettikleri dönemin artık geride kaldığını söyledi. Toktaş, “Bu açığı kapatmak ve bölgenin de turizm arenasında önemli bir yeri olduğunu hissettirmek ve varlığını güçlendirmek için arkadaşlarımızla bir araya gelerek Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği’ni kurduk” dedi.

KATİD kurucularından ve Başkan Yardımcısı Ali Şahin ise KATİD’in şu anda Türkiye’de bilinir ve bölgenin tek muhatap STK’sı olarak önemli bir yapıya kavuştuklarını belirtti. Şahin “Başta illerimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarında, Turizm Bakanlığı’nda ve turizmin olduğu her ortamda muhatapları tarafından çağrılan ve görüşleri alınan bir yapıya ulaşmak doğru yolda olduğumuzun da bir göstergesi” dedi. Kuruluşlarının henüz üçüncü yılında olmalarına karşın yaptıkları çalışmalar ile tesislere çok önemli avantajlar sağladıklarının altını da çizen Ali Şahin, “Güzel bir sinerjinin yanı sıra önemli bir birliktelik yakaladık. Bu güçle yolumuzda daha güçlü ve hızlı ilerleyeceğimize inancımız sonsuz” ifadelerini kullandı.

KARADENİZ BÖLGESİ’NDE BİR İLK

Karadeniz Bölgesi’nin tamamında sektörel olarak kurulan ve birlik beraberlik içinde yürüyen başka bir STK olmadığı, bu konuda bölge otelcilerinin bu oluşumla birçok sektöre de örnek olduğu ifade edilirken, otelcilerin çatı örgütü olan TÜROFED’e de üye olan KATİD’in burada Murat Toktaş vasıtası ile yönetim kurulunda temsil edildiği kaydedildi.

Samsun’da gerçekleştirilen toplantıda yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Genel Başkan Murat Toktaş, Genel Başkan Yardımcısı Ali Şahin, Genel Sekreter Onur Bıyıklı, Sayman Orhan Kadıoğlu, Aslı Poyraz, Leyla Kan, Erdinç Sezer.

Denetleme Kurulu: Kadriye Kara, Özcan İlarslan, Mustafa Yılmaz.