KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN TÖRENLERLE ANILDI 

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı tarafından organize edilen 2016 yılı Kanuni etkinlikleri bugün Ortahisar’da ki  Kanuni Evi önünde düzenlenen törenle başladı.

Törene; Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye BaşkanıDr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Vali Yardımcıları, Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ile çok sayıda vatandaş katıldı.  Tören ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlarken ardından protokol konuşmaları ile devam etti. Törenin en çarpıcı yanı ise geleneksel olarak yapılan etli pilav ve ayran dağıtımı oldu. Vatandaşlar etli pilav ve ayrana resmen hücum etti. İzdihamın yaşandığı tören alanında pilav dağıtımında ki görevliler zaman zaman zor anlar yaşadı.

Kanuni Vakfi Başkanı Dr.Ali Baki Kanuni Evinin yeniden Restore edilmesine Birmilyon Harcadıklarını ,Kanuni Evinin Restoresine uardımcı olan Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ve Trabzon Valisine teşekkür etti. .