Başkan Dilber ;Ümit Yaşar Oğuzcan’ın da dediği gibi “ana” başkadır. “Ana” yoksa başını okşayacak, gece ninniler masallar söyleyecek kimsen olmaz, öksüzdür her tarafın. Sözlüklerde “anne sevgisinin” tarifi yalın kalır. Bizler biçare iken, cennet ayaklarının altında olan analarımızın mertebe-i kemaline ulaşmak ne mümkün. Kültürümüzde annelere verilen değer nedeniyle yaşadığımız topraklara “Anadolu” deriz.  Bizi yaşatan, büyüten, doyuran, barındıran topraklar gibidir ana… Diğer bir adı berekettir Anadolu’nun, tıpkı yüreklerimizde karşılıksız sevginin şartsız merhametin adının “ana” olması gibi.
 
Nice yiğitler doğuran analarımızın fedakarlıkları sayesinde vatan toprağında özgürce yaşarız, bayrağımız ezan seslerinin arşa yükseldiği semalarda özgürce dalgalanır.  Kılına zarar gelse dünyaları yakan analarımız, söz konusu vatan olunca kınalı kuzularını bağrına taş basarak yollar vatan görevine. Bilinmez ki, vatan hainlerinin kahpe kurşununa evlatlarını feda etmiş analarımızın yaşadığı acı ne dayanılmaz, duyduğu özlem tarifsizdir. Ondan dolayı, annesini kaybeden yavrular öksüz olurken, yavrusunu kaybeden anneleri hiçbir kelime tanımlayamaz. 
 
Evleri yuvaya dönüştüren, toprakları nimet yapan annelerimizin hakkını ne yapsak ödeyemeyiz. Huzur bulduğumuz, şefkatine sığındığımız yüreklerinden beslenerek, şifa buluruz.  Dara düştüğümüzde herkes kapısını kapatsa, tek analarımızın kapısı kilitsizdir bize.
 
Ne acıdır ki, hayat telaşı içinde zaman zaman ihmal ettiğimiz annelerimizin hayatımızdaki yerini, onları kaybettiğimiz zaman anlıyoruz. Bu yüzden annelerimiz hayatta iken kıymetlerini bilmek, ihtiyaçlarını karşılamamız gerekir. Dünya ve ülkemiz zorlu bir süreçten geçerken, bu sene de belki annelerimizden uzak bir anneler gününü yaşayacağız. Verilen mücadele neticesinde er ya da geç onların ellerinden öpeceğimiz, sevgiyle sarılacağımız günler gelecektir. 
 
Türkiye Kamu-Sen olarak başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimize minnet duygularımızı bir kez daha ifade ediyor, hayatta olmayanlara Allah’tan rahmet diliyoruz. İnsanlığın kurtuluşunun anne sevgisini ve ana yüreğini anlamaktan geçtiğine inanıyoruz. Annelerimizin hayır dualarına en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde, yüreklerimizi sızlatan ana kokusunun hasretiyle tüm annelerimizin ellerinden öperiz. "
09.05.2021