Derneği’nin damga vurması bekleniyor. 20 kişilik ekiple Kıbrıs’a çıkarma yapmaya hazırlanan Akçaabat Folklor Derneği, yavru vatandaki gurbetçilerin en büyük ilgi odağı oluyor.
Dernek başkanı Murat Civelek’in davetlisi olarak Kıbrıs’taki Hamsi Şöleni’ne katılacak olan Akçaabat Folklor Derneği başkan Ahmet Yalçın Çilingiroğlu önderliğinde hazırlıklarını sürdürüyor.
KKTC’de her Ocak ayında merakla beklenen Hamsi Şöleni 12 Ocak Pazar günü Magosa İskelesi’nde gerçekleşecek. Trabzon’un sevilen yerel sanatçılarından Temel Bayram’ın yanı sıra sürpriz sanatçıların sahne alacağı şölende Akçaabat Folklor Derneği horon ekibi de yer alacak.
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in de katılacağı şölende Trabzon’dan Kıbrıs’a 5 ton hamsinin yanı sıra, Trabzon Ekmeği ve meşhur helvası da davetlilere ikram edilmek üzere getiriliyor.
Akçaabat Folklor Derneği oyuncularından Tufan Uzlu artık organizasyonun bir parçası olduklarını belirterek “Ülkemizin birçok şehrinde hamsi şölenleri yapılıyor. Hamsi bizim vazgeçilmezimiz. Maskotumuz adeta. Fakirin ekmeği, sofralarımızın baştacı. Burada yavru vatandaki yurttaşlarımız, gurbetçilerimizle bir vesileyle bir araya geliyoruz. Hem hasret gideriyoruz hem de onlara hamsimizi, meşhur ekmeğimiz ve helvamızı getiriyoruz. Onlarda bizi her sene hasretle bekliyorlar. Birlikte horonlar oynuyor, türküler söylüyoruz. Bu organizasyona bizleri davet eden başta başkanımız Murat Civelek’e ve yönetim kuruluna teşekkür ediyoruz” dedi.
Trabzon’dan yola çıkacak 20 kişilik kafile 8 Ocak Çarşamba günü dernekte son çalışmasını yaptıktan sonra 9 Ocak Perşembe sabahı hava yoluyla Kıbrıs’a hareket edecek.