Güroymak Dostluk Kervanı Trabzon'da
Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com  

Bitlis'in Güroymak Belediyesi ile Trabzon’un Çaykara Kaymakamlığı ve Belediyesi’nin ortak girişimi ile Güroymak ilçesindeki 100 yetim - öksüz öğrenci Trabzon’a geziye gönderildi.
İlçe genelindeki ortaokul ve lisede öğrenim gören 50 kız ve 50 erkek öğrencinin katılım gösterdiği gezi programı kapsamında öğrenciler Trabzon’un Çaykara Belediyesi’nin misafiri olarak 3 gün boyunca kenti gezecek.
Düzenlenen gezi programı ile ilgili bilgi veren Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkanı Sayın Ufuk Özen Alibeyoğlu, Güroymak’tan yola çıkan dostluk kervanının Çaykara Belediyesinin sevgi eli ile buluşacağını söyledi.
Gezi programına ilçe genelindeki ortaokul ve lisede öğrenim gören yetim - öksüz toplam 100 öğrencinin katılım gösterdiğini belirten Kaymakam ve Belediye Başkanı Sayın Ufuk Özen Alibeyoğlu, öğrencilerin üç günlük gezi programı sayesinde bir yandan gönüllerince gezip eğlenirken, diğer yandan ise iki şehir arasında dostluk kervanı oluşturacağını ifade etti.
Öğrencilere “iyi geziler” dileğinde bulunan Kaymakam ve Belediye Başkanı Sayın Ufuk Özen Alibeyoğlu, gezinin düzenlenmesinde katkısı bulunan Çaykara Kaymakamlığı ve Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti.

Güroymak İlçesinden Yola Çıkan Yetim Öksüz 100 Öğrenciye Akçaabat Körfez Restorantta AK Parti Trabzon İl Sosyal İşler Başkanı Mehmet Atmaca,Fatma Karahasan ve Canan Bülbül tarafından Kahvaltı verildi. Yemek Sonrası Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç'in 100 Yetim Öğrenci için göndermiş olduğu hediye çantaları Öğrencilere tek tek verildi . Kahvaltı ve hediye sonrası Güroymak'tan gelen Çocuklarla Trabzon Hatırası Fotoğraf çektirildi. 100 Yetim Çocuk daha sonra 3 Gün Boyunca Misafir kalacakları Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok'a yolcu edildiler. Güroymak'tan İlçemize gelen 100 Yetim Çocuk ilk defa deniz gördüklerini ilk defa Trabzon'u gördüklerini ifade ettiler. 

AK PARTİ SOSYAL İŞLER BAŞKANI MEHMET ATMACA 
Yetim Gülerse,Dünya Güler. Atmaca Yetim ve Öksüzlere Kucak açmak sahiplenmek ,şevkat göstermekten daha güzel ne olabilir. Atmaca Allah'a Şükürler olsun bizlere yardım yapma, hayır yapma gibi güzel bir görevi vermiş elimizden geldiğince Yardıma muhtaç insanlara ve yetim ve öksüzlerimize sahip çıkıyoruz şevkat gösteriyoruz . Allah devletimize Milletimize zaval vermesin dedi.