Gönül Elçileri Biz Büyük Bir Aileyiz
Haber :Melek Çakır. www.trabzonhaber24.com 

Gelin Siz De Gönülden Gönüle Büyüyen Bu Ailenin Bir Parçası Olun
2012 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin tüm yurtta başlattığı "Toplumun Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi “kapsamında Sayın Valimizin eşi Şengül Yavuz Hanımefendi Çaykara ilçemizde bir dizi ziyaretlerde bulundu.
İlk olarak Gönül Elçileri Projesi kapsamında, ilimizde Valimiz Yücel Yavuz'un eşi Şengül Yavuz himayelerinde ilçelerde kaymakam eşleriyle birlikte yürütülen çalışmalar neticesinde Çaykara Kaymakamlığı konferans Salonunda "Gönül Elçileri Tanıtım Toplantısı" yapıldı.
Toplantıya Valimizin eşi Şengül Yavuz hanımefendinin yansıra Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı, eşi Sevgi Ayrancı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Kurt, Çaykara Gönül elçileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Gönül Elçileri Tanıtım Toplantısında Gönüllülerle bir araya gelen Bayan Yavuz, projenin öneminden bahsederek, gönüllülük kavramıyla yapılan işin çok büyük değer taşıdığını söyledi.
Proje hakkında toplantıya katılan vatandaşlara sunum yapılırken, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan hanımefendi himayelerinde çevre bilincini geliştirmek amacıyla yeni başlatılan "Sıfır Atık Geleceğe Değer Kattık Projesi hakkında da bilgiler verildi.
Buradaki toplantının ardından Çaykara Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesini ziyaret eden Bayan Yavuz, Doktorlarla bir süre sohbet edip, hastaların sosyal faaliyetler kapsamında yapmış olduğu cam boyama, ahşap boyama, ebru, hat sanatı ve örgü gibi ürünlerin sergilendiği alanı gezdi.
Daha sonra 1997 yılında şehitlik mertebesine erişen şehidimiz Yıldıray Birlik’ in anne ve babasını evinde ziyaret eden Şengül Yavuz ve beraberindekiler burada şehidimizin ailesiyle sohbet ederek, hayır dualarını aldı.