Genç, Miraç Kandili'ni kutladı
Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com  

Ortahisar Belediyesi Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Miraç Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajda bütün Müslüman aleminin Miraç Kandilini kutladı. Hz. Peygamberin Miraç gecesinde Cenab-ı Allah'ın emir ve lütuflarına mazhar olduğunu belirten Başkan Genç, "Mübarek Ramazan ayının habercisi üç ayların içinde bulunan Miraç Kandili'nde Hz. Peygamber (SAV), Yüce Rabbimizin emir ve lütuflarına doğrudan muhatap oldu." dedi.

Başkan Genç, mesajında, " Miraç, âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimize, Mekke döneminde bir gece, Yüce Yaratan’ın sonsuz kudretinin eserlerini temaşa etmesi için önce Mescid-i Aksa’ya, oradan da semaya yaptırılan hikmet yüklü yolculuktur. Miraç bir arınma ve Allah’a yükseliştir. İnsanın erdem yolculuğu, beşerilikten insaniliğe yükseliş hikâyesidir. Sadece Mescid-i Haram, Mescid-i Aksa ve varlığın düzeylerinde, hakikat göğünün katmanlarında değil, insanlığın Allah’a ulaşan yolunun duraklarında da gerçekleşmiş kutlu bir yolculuktur." ifadelerine yer verdi.

Miraç Kandili'ni ülke olarak bir kez daha idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Genç, Miraç Kandili'nin Müslüman dünyasının dirilişine sebep olması temennisinde bulunarak, "Rahmet ve mağrifet gecesi Miraç Kandili'nin müminlere hayırlı olmasını diliyorum. Mübarek Miraç Kandili'nin İslâm alemine barış, huzur getirmesini ve bütün Müslümanların kurtuluşuna vesile olmasını temenni ediyorum." cümlelerine yer verdi.