FATOŞ ŞOLT TURSAB BAŞKAN ADAYI ÇAKMAK'IN YÖNETİMİNDE BİR NUMARA'DA
 
Haber : Melek Çakır / Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

TURSAB Adayı Emin Çakamak biz Başaran Ulusoy'a bırak git demiyoruz Makam Odası yine onun olsun biz hizmete talibiz bize kapının girişinde en alt katta bir masa versin biz Tursab Üyelerine hizmet edelim yeter oda Torunları ile oynasın makamda dedi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Genel Başkan Adayı Emin ÇAKMAK, 7 Aralık'ta yapılacak Genel Kurul Seçimleri için başladığı çalışmalar kapsamında Trabzon’a geldi.

TÜRSAB mevcut Başkanı Başaran ULUSOY’un da memleketi olması sebebiyle yapılacak çalışmaların en önemli yerlerinden birinin de Trabzon olduğunu belirten Genel Başkan Adayı Emin ÇAKMAK, Usta Park Otel’de düzenlediği toplantıyla acentelerle bir araya geldi.

Düzenlenen toplantıda Başkan Adayı Emin ÇAKMAK’a yönetim kurulu üyeleri arasına aldığı Trabzon Şolt Turizm Seyehat Acentesi Sahibi Serpil Şolt ve Fatoş Şolt eşlik etti.

TÜRSAB’ın yenilenecek sistem ve yönetimiyle Türkiye’de ki turizmi canlandırarak tekrar öncülük edecek bir konuma getirilmesi gerekildiği ve Karadeniz’in turizm potansiyelinin de ele alındığı toplantıda TÜRSAB tarafından bu bölgeye gereken değerin verilmediğini anlatan Çakmak “TÜRSAB Yönetim Kurulu binalarından birinin Trabzon’da da temeli atıldı. Ancak tamamlayan veya binayı gören kimse yok. Mevcut Başkan Trabzonlu olmasına rağmen TÜRSAB’ın burada adına yakışır bir binası bile yok. Başkana buradan memleketinde sormak istiyorum ‘Temeli atılan o binaya ne oldu?’. ” dedi.

TURİZMCİLER BİR ÇATI ALTINDA TOPLANACAK

Toplantı da turizme hizmet eden diğer meslek grupları ile sürekli bir çatışma halinde bulunduklarını söyleyen Çakmak buna bir son vereceklerini, hazırladıkları projeler arasında bunu çözüme kavuşturacak yepyeni bir çalışma için yola koyulduklarını söyledi. Çakmak, “Sektörü tek çatı altında toplayacak bir kanun ile buna bağlı her paydaşa bir yönetmelik çıkarmak ile ilgili bir çalışmamız var. Eğer biz ülkemizde turizm yapacaksak tek çatı altında birlik içinde olmamız şart. Bunun ikinci adımı ise Turizm Ticaret Odası kurulması olacak. Tüm siciller, kayıtlar, aidatlar burada tutulacak. Bunu yapamazsak Türkiye’de turizmin gelişmesi, dünya turizminde ilk üç içerisinde olmamız imkansız olacak. Yapılması gereken çok işimiz var ancak bunu çok iyi bir ekip kurarak üstesinden geliyoruz, projeler hazırlıyoruz. Birlikte hareket etmenin önemi bizim için çok büyük ve bunun gösterebilmek adına TÜRSAB Hepimizin sloganı ile yola çıktık. Bu yolda Türkiye’nin her yerine 81 il ve 51 ilçesine ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Trabzon bizim için önemli o nedenle Aralık ayında gerçekleşecek Genel Kurul öncesinde buradaki çalışmaları bizzat takip etmek amacıyla tekrar ziyaret edeceğim.” dedi.

TURSAB Adayı Emin Çakamak biz Başaran Ulusoy'a bırak git demiyoruz Makam Odası yine onun olsun biz hizmete talibiz bize kapının girişinde en alt katta bir masa versin biz Tursab Üyelerine hizmet edelim yeter oda Torunları ile oynasın makamda dedi.