Cumhurbaşkanı Erdoğan Eşi İle Çay Hasatı yaptı 

Haber : Abdul Kerim Berber  www.trabzonhaber24.com

 Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Ankara'ya Hareketinden önce Eşi Emine Erdoğan ile çay makasını alarak hasat yaptı. Erdoğan bir gazetecinin, çayın ilk hasadı olduğunu söylemesi üzerine, "18 gün oldu, bu tabii birinci hasat, doğru. Buna biz 'mayıs çayı' deriz ve mayıs çayı şu anda başladı, devam ediyor. 

Erdoğan Yarıyı geçmiş vaziyetteyiz ve en fazla hasadı mayıs çayında alırız, ikinci hasatta biraz daha düşer, biraz azalıyor ama üçüncü hasatta ciddi manada düşer, 'dördüncü hasat' diye bir şey neredeyse yok gibidir zaten ama bu sene fiyatlardan da Rizeli hemşehrilerimin çok memnun olduğunu duydum, hayırlı olsun inşallah." diye konuştu. 
Karadeniz kadınlarının çay hasadındaki emeğinin hatırlatılması üzerine Erdoğan, "O tartışılmaz da eskiden benim Rizeli hanım kardeşlerim, annelerimiz filan çok daha büyük çile çekiyordu. Şu anda bu yapılan toplamayı onlar elleriyle yaparlardı." ifadelerini kullandı.

Beyaz çayın da çıktığını söyleyen Erdoğan, beyaz çayı basın mensuplarına gösterdi. Beyaz çayın yaş haldeki kilogramının 400 lira, işlenmişinin ise 4 bin lira olduğunu dile getiren Erdoğan, üretiminin ise çok az olduğunu ifade etti. 

Erdoğan, çocukluğunda çay toplayıp toplamadığı sorusuna ise "Çok az. Anacığımla beraber." karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra eşi Emine Erdoğan ile "stevia" (şeker otu) bitkisinin bulunduğu bölüme geçerek, hasadını yaptı. Erdoğan, bitkiyle ilgili ÇAYKUR Genel Müdüründen bilgi aldı.

Emine Erdoğan da hasat yaparken, "Allah bereket versin inşallah, bol kazançlar." dileğinde bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyaretinde, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ile Rize Valisi Ersin Yazıcı da eşlik etti.