Mili Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ara tatilin verimli ve nitelikli geçirilmesi için Trabzon Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Trabzon Devlet Tiyatrosu ile ilçe belediyeleri iş birliğinde öğrenciler ve velilere yönelik düzenlenen etkinlikler devam ediyor…

Etkinlikler kapsamında Atatürk Köşkü, Şehir Müzesi ve Çal Mağarası ilköğretim ve lise öğrencilerine ücretsiz hale getirilirken, veliler bu karardan memnuniyet duyduklarını belirterek Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na teşekkür etti.   

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada; “Sayın Bakanımız Prof. Dr. Ziya Selçuk’un da ısrarla belirttiği üzere ara tatil, eğitime verilmiş bir ara değil, öğrenilen bilgilerin okul dışı ortama taşınması amacı taşıyor. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte öğrencilerimizin tatillerini en güzel şekilde geçirmelerini sağlamak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bilindiği üzere müzeler tarihtir, kültürdür, geçmişle gelecek arasındaki köprülerdir. Bu kapsamda öğrencilerimizin geçmişlerini öğrenmelerini ve öğrendiklerini geleceklerine taşımalarını çok önemsiyoruz. Öğrencilerimizin ve velilerin tatil süresi boyunca müzelerimize gösterdiği ilgi, bizleri son derece mutlu etmiştir. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman çocuklarımızın ve gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.