Büyükşehir Belediyesi Trabzon’da renk cümbüşü yaşatıyor


Haber : Melek Çakır   www.trabzonhaber24.com  


Trabzon Büyükşehir Belediyesi, baharın gelmesiyle kent içerisindeki park ve bahçeler ile orta refüjleri çiçeklendirme ve yeşillendirme çalışmalarına hız verdi. Geçen sonbahar mevsiminde kentin muhtelif yerlerine dikilen yaklaşık 90 bin lale soğanının açmasıyla park ve bahçeler ile kavşaklarda adeta renk cümbüşü yaşanmaya başladı.

450 BİN MEVSİMLİK ÇİÇEK DİKİLDİ

Büyükşehir Belediyesi il genelindeki orta refüj, park ve bahçelerde çiçeklendirme ve ağaçlandırma çalışmalarını da devam ediyor. Bu kapsamda toprakla buluşturulan yaklaşık 450 bin mevsimlik çiçek ile Trabzon il merkezinde son derece güzel görüntülerin ortaya çıkması sağlanmış oldu. Büyükşehir Belediyesi ayrıca yılbaşından sonra il genelinde 25 bin çalı türü bitki ile bin 500 adet ağaç fidanı dikimini tamamladı.

Ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmaları ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, il genelinde yeşil alan oluşturulmasına azami önem veren bir belediye olduklarını ifade etti. Baharın gelmesiyle birlikte çiçeklendirme ve ağaçlandırma çalışmalarına hız verdiklerini ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Kentimizi güzel bir görünümü kavuşturmak amacıyla orta refüjlere, park ve bahçelere mevsimlik çiçekler dikiyoruz. Çevresiyle, park ve bahçeleriyle kentimizi güzel bir görünüme kavuşturma için gayret gösteriyoruz. Bir yandan da il genelinde ağaçlandırma çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çalışmalar sonbahar mevsiminde başlıyor ve sezon sonuna kadar devam ediyor” diye konuştu.