BAŞKAN ZORLUOĞLU MÜJDE VERDİ 
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen programla Trabzon heyeti olarak ABD’de ticari çalışma ziyaretinde bulunduklarını kaydeden Zorluoğlu, Trabzon’da yapacakları çalışmalar için önemli incelemeler gerçekleştirme fırsatı bulduklarını kaydetti. Beşirli sahilindeki dolgu alanına mega lunapark ya da dev bir eğlence parkı kazandıracaklarını ifade eden Zorluoğlu, “ABD’nin Miami ve Orlonda şehirlerinde temaslarımız oldu. Orlando’da bir fuara katıldık. Eğlence parkı sektörü ile alakalı son sistemleri görme ve birkaç firma ile hem teleferik, hem de eğlence parkları için görüşme yapma imkânı bulduk. Daha öncede sizlerle paylaştığım üzere Beşirli’deki dolgu alanında Trabzon’a ciddi katkı yapacağını düşündüğümüz bir büyük eğlence parkı oluşturmak istiyoruz. Önümüzdeki dönemlerde bu konuyu Meclisimize de getireceğiz. Trabzon’umuzda bilhassa dışarıdan gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerimizin ve kendi insanlarımızın zaman geçirebilecekleri, dinlenebilecekleri, çocuklarının eğlenebileceği alanlara ihtiyaç var. Bunun, turizme çok büyük katkı yapacağını düşünüyoruz. Büyük ölçekli marka mega lunapark ya da eğlence parkını inşallah bu Meclisin iradesi ve belediyemizin çabaları ile Trabzon’da hayata geçirmek istiyoruz. Bunun projelendirme çalışmalarını başlatıyoruz” dedi.

ORTAHİSAR BELEDİYE BAŞKANI GENÇ, 
ZORLUOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİ 
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Beşirli Sahil Dolgu Alanında gerçekleştirilecek dev proje ve konunun Meclise getirilmesinden ötürü Başkan Zorluoğlu’na teşekkür etti. Genç, “Sayın Başkanım, Gülcemal Projesi ile ilgili size teşekkür etmek istiyorum. Şehrin bütün dinamikleri ile katılımcı bir anlayışı ortaya koyacağınızı vaat etmiştiniz. Şimdi şehrimizin beklentilerine karşılık vermek amacıyla Beşirli Sahil Dolgu Projesinin içinde yapmayı düşündüğünüz bu projeyi, Meclisimizin iradesine açmanızı büyük bir memnuniyetle karşıladığımızı ifade etmek istiyorum. Bu konuda hassaten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gündem dışı değerlendirme ve açıklamaların ardından, 2020 Yılı Performans Programının müzakeresine geçildi. Performans Programı üzerine değerlendirmelerde bulunan ve soruları yanıtlayan Başkan Zorluoğlu şunları kaydetti: “Daha önce stratejik planda açıkladığımız 9 ayrı stratejik amaç, onun altındaki hedefler ve hedeflerin altındaki göstergeler performans programımızda tek tek sıralanmıştır. Bu hedeflere nasıl ulaşacağımıza ilişkin hedeflerimiz ve performans göstergelerimizi bütçelenmiş haliyle performans programımızda görüyorsunuz” ifadelerini kullandı. 823 milyon olarak öngördüğümüz bütçemizin hizmetlerimize ve yatırımlarımıza, performans göstergelerini de kapsayacak şekilde nasıl dağıtıldığı buradan görülüyor. 2020 yılındaki tüm çalışmalarımızı stratejik planımız ve performans planımıza göre yapacağımızı siz değerli Meclis üyelerimize ifade etmek istiyorum. Meclisimizin idareyi denetleme vazifesini de performans programından takip ederek rahatlıkla yapabileceğini ifade ediyorum. İnşallah performans programının uygulaması yılbaşından itibaren şehirde somut bir şekilde kendini gösterecek. Bunun için tüm belediye teşkilatı olarak yoğun bir hazırlık süreci yaşıyoruz.”

Yapılan müzakerelerin ardından Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi 2020 Yılı Performans Programı oy birliği ile kabul edildi. Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı oturumları yarın gerçekleştirilecek bütçe müzakereleri ile tamamlanacak.