Başkan Kurukız ,Şalpazarı Acısu Hıdrellez Kültür ve Bahar Şenliği 21 Mayıs'ta 
Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com  

  Acısu Bahar Bayramı ve Hıdrellez Şenliği Uluslararası boyut kazandırılarak 21 Mayıs 2017 Pazar günü yapılacak.
Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Acısu Bahar Bayramı ve Hıdrellez şenliği, bu yıldan itibaren Uluslar arası boyut kazandırılarak yapılacak.
   Yeni adıyla Uluslar Arası Bahar Bayramı ve Hıdrellez Şenliği adı altında  yapılacak olan etkinliğin nasıl yapılacağı hakkında, Belediye Başkanı Kurukız Başkanlığında bir komite kurularak planlamalar yapıldı. İlk defa Uluslar arası boyutta düzenlenecek olan etkinlik de kültürel ve yöresel boyutları ön plana çıkarılması görüşülerek karara bağlandı.
   Yapılacak olan Uluslar arası Bahar Bayramı Şenliğinde, Şalpazarı Belediyesinin daveti üzerine Avrupa'dan yabancı kültür elçileri, dernek başkanları katılacaktır. Düzenlenecek etkinlikte  yayla göçü, yöresel halk oyunları, yöresel el sanatları,  yöresel yemek ikramları, (keşkek, sırgan, patates, turşu, yağlı bişi, un helvası, yayık ayranı gibi…) ve ilçemiz kültürünün sergilenmesi için stant açılacaktır.
   Uluslar arası Bahar Bayramı şenliği için toplanan komitenin, almış olduğu kararlardan biride, etkinliğe gelecek olan halkın ve araç trafiğinin rahat hareket edebilmesi için, sınırlı sayıda pazarcı esnafı alınacak olmasıdır. Alınacak olan pazarcı esnafının da belediyemize müracaat ederek önceden belirlenmiş olan alanlardan yer tahsisi yapması gerekmektedir. Belediyenin belirlemiş olduğu alan dışında hiçbir pazarcı esnafı alınmayacaktır.