Trabzon İl Halk Eğitim Müdürü Orhan Genç, il milli eğitim şube müdürü Serkan Harput ve kursiyerlere eğitim veren İdris Demirel ve Ümit BAYLAN hocaların da iştirak ettiği bir yemek organizasyonunda sertifikalarını alan kursiyerler, iki aylık zor bir eğitim sürecinin ardından dostane geçen bir gecede yorgunluklarını atmış oldu.
Kursiyerlere sertifikaları takdim edilmeden önce selamla konuşması yapan İl Halk Eğitim Müdürü Orhan Genç, kurs sonunda başarılı olan adayların bundan sonraki hayatlarında birer eğitimci olacaklarının altını çizerek, sorumluluklarının ve topluma katacaklarının bilincinde hareket etmeleri gerektiğinin söyledi. Genç sözlerini şöyle sürdürdü:
TRAFİKTE Kİ BİR YANLIŞ BÜTÜN DOĞRULARI GÖTÜRÜR:
“Artık birer eğitimci olarak bugünden sonra toplumun bir kesimini sizler eğiteceksiniz. Trafik gibi insan hayatını maddi manevi yakından ilgilendiren bir hususta eğitim verecek olmanız sizlerin sorumluluğunu bir kat daha artırmıştır. Bu bakımdan hepinizin önümüzdeki eğitim hayatınızda çok hassas ve özenli bir eğitim anlayışı ile insanlara yaklaşmanız çok önemlidir.
Sizlere hediye olarak bir kursiyer arkadaşımızın hazırlatıp verdiği dikiz aynası süsünde yazan yazıda ki ilke asılında ne kadar önemli bir iş yaptığınızın da bir göstergesi şeklinde. Birlikte hatırlarsak ne yazıyordu hediyenin üzerine? “Trafikte ki bir yanlış bütün doğruları götürür.” İşte bu bizim bundan sonraki yapacağımız eğitim olayının ne kadar önemli olduğunu bize hatırlatıyor.
Unutmayın ki, Türkiye’de ki trafik kazalarının ve maddi manevi kayıpların sebebi bilimsel olarak araştırılmış ve %98,2 kazaların insan kaynaklı olduğu ortaya konulmuştur. İnsan merkezli yapacağınız bu meslekte hepinize üstün başarılar diliyorum.” Dedi.
Daha sonra yemek ve çay faslında adaylar iki aylık kurs serüvenlerini hatırlayarak, kazanılan arkadaşlıkların sürekli olması temennisinde bulundular.