Almanya’nın Schwelm Eventhalle’de düzenlenen Köprübaşılılar Gecesi’nde Türkiye’den ve Almanya’dan bine yakın hemşehrinin bir araya gelerek hasret giderdiği geceye, T.C. Essen Başkonsolosu Şener Cebeci, Köprübaşı Kaymakamı Uğur Tutkan ve Köprübaşı Belediye Başkanı Ali Aydın katıldı.
Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapılan gecede, Hanau’da katliamında hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilendi. 
Essen Başkonsolosu Şener Cebeci, Hanau’da yaşanan hadise ile ırkçılık, nefret ve yabancı düşmanlığının hat safhaya yükseldiğini söyledi. Konuşmasında birlik ve beraberliğe vurgu yapan Başkan Cebeci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaşanan katliam tehdit olmaktan çıkmış, insan hayatına kast edecek noktaya varmıştır. Hepimizin acısı büyük, ölenlere rahmet, acılı yakınlarına başsağlığı diliyorum. Almanya'daki Türk toplumunun başı sağ olsun. Böyle zamanlarda birlik ve beraberlik içerisinde birbirimize kenetlenmemez lazım. Şairin söylediği gibi ‘Toplu vurdukca yürekler, onu top sindiremez’ Bu saldırıların amacı sindirmek, korkutmak ve kaçırmak. Buna yol vermemek için bir arada olmamız, birlik olmamız, dirlik olmamız ve tepkimizi koymamız gerekiyor. Almanya Türk toplumu olarak toplumsal refleks gösterme anlayışında olmamız lazım. Bir hemşehriniz olarak aranızda bulunmaktan dolayı çok mutlu oldum. Avrupa Köprübaşılılar Derneği’ne çalışmalarında başarılar diliyorum.”
Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Köprübaşılı Kaymakamı Uğur Tutkan ve Köprübaşı Belediye Başkanı Ali Aydın da, “Hemşehrilerimiz, birbirleriyle samimi sohbetlerle hasret giderdiğini ve kucaklaştığını görmek, bizleri son derece mutlu etti. Almanya’nın göbeğinde böylesine bir birlik ve beraberlik sergilenmesi de, çok güzel ve bir o kadar da çok anlamlı. Hemşehrilerimizin kenetleşmesine ve bu coşkuyu yaşanmasına vesile olan Avrupa Trabzon Köprübaşılılar Derneği’nin yöneticileri başta olmak üzere katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandılar. 
Ünlü televizyon ve radyo sunucusu Murat Kurt’un sunumuyla gerçekleşen program; Hanau kentindeki ırkçı terör saldırısında hayatını kaybeden Türk vatandaşlarına ve şehitlere ithafen saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 
Avrupa Trabzon Köprübaşılılar Kültür, Sosyal ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Anaç yaptığı açılış konuşmasında derneğin kuruluş amacının, hemşehrileri bir araya getirmek, hasret gidermek, kaynaşmak, tanışmak, dayanışmaya zemin hazırlamak, aileler arası bağları güçlendirerek hep birlikte Köprübaşı’nı yaşamak ve yaşatmak olduğunu ifade etti. Anaç konuşmasını, gecenin oluşumuna katkı sunan sponsorlara teşekkür ederek tamamladı.
Değerler Unutulmadı
Almanya’ya ilk gelen birinci nesile özel yapılan ahde vefa programının ardından geceye katkı sunan sponsorlara teşekkür plaketi verildi. Gecede ayrıca Almanya’da kurduğu çekirdek ailede 3 çocuğunun eğitim almaları için özveri, gayret ve fedakarlık göstereren takdire şayan örnek anne-baba olarak Zeynep – Ali İmamoğlu çiftine “2020 Yılının Ailesi”, farklı bir alanda harklı bir başarı hikayesi ile Alman Ordusu‘nda Tank Subayı gibi son derece onurlu bir görevde bulununan Alanur Süslü’ye “2020 Yılının Başarı Ödülü”, İşçi bir ailenin çocuğu olarak geldiği Almanya'da fabrika kuran ve yılın ödülünü alan Sancak Kilit ve ELOCK2’nin sahibi Köprübaşılı iş adamı Mehmet Sancak’a “2020 Yılının Marka Ödülü” verildi. Maddi ve manevi desteklerinden ötürü Güneşara Kültür Derneği Başkanı Mustafa Aydın, İstanbul Trabzon Platformu Başkanı Ahmet Köksal Öztürk ve Avrupa Köprübaşılılar Derneği Kadınlar Kolu adına Başkan Yıldız Aksoy’a, Essen Başkonsolosu Şener Cebeci, Köprübaşı Kaymakamı Uğur Tutkan ve Köprübaşı Belediye Başkanı Ali Aydın tarafından başarı dileğinde bulunarak plaket takdim edildi.
“Birlik, Beraberlik ve Dayanışma Gecesi”nin eğlence bölümünde Karadeniz rüzgarını kemençesiyle estiren genç sanatçı Anıl Yılmaz, Ali Bulut’un orkestrası eşliğinde Avrupa Trabzon Köprübaşılılar Derneği minikler ve gençler horon ekiplerinin gösteri geceye ayrı bir renk kattı. Gecenin ilerleyen saatlerinde Karadeniz müziğinin otantik ve güçlü sesi Onay Şahin salonu adeta coşturdu. Sanatçı Onay Şahin ‘Tükiyem’ türküsüyle sahneye çıkarken katılımcılar ellerinde Türk bayraklarıyla türküye eşlik etti. Gecenin finalinde Karadeniz müziğinin genç sanatçıları Azam Yılmaz, Ahmet Kadakal gecenin keyfini çıkaran Köprübaşılılar, horon oynayarak oluşturdukları horon kuyruğu salona sığmadı.
Etkinlik boyunca yöreye mahsus Karadeniz yemeklerinin bulunduğu standlarda uzun kuyrukların oluştuğu gece ilerleyen saatlere kadar devam etti.