Gazi Üniversitesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve yaklaşık 400 kişinin katıldığı iftar yemeği siyaseti, bürokrasiyi, iş dünyasını ve vatandaşları buluşturdu.


BADER’in düzenlediği iftar yemeği öncesi Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu Kur’an-ı Kerim tilaveti okuyarak dua etti.
İftar yemeğine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Şeref Kalaycı, Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz, Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Trabzon eski Milletvekili İbrahim Çebi, CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Erbay, Ankara İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, Trabzon Üniversitesi (TRÜ) Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Ticaret Bakanlığı Personel Genel Müdürü Yahya Baba, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuzhan Hasançebi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski yönetim kurulu üyesi, iş insanı İbrahim Usta, İçişleri Bakanlığı Bakan Danışmanı Mazhar Yıldırımhan, Yargıtay Üyesi Mehmet Osmanoğlu, Yargıtay Üyesi Aydın Şimşek, Birlik Vakfı Ankara Temsilcisi Muhittin Bal, BADER Başkanı Tacettin Çebi, yönetim kurulu üyeleri ve davetliler katıldı.
-Çebi’den hemşehrilerini kucaklayan konuşma
İftar yemeğinin ardından, BADER Başkanı Tacettin Çebi davetlilere yönelik bir konuşma gerçekleştirdi. Selamlama konuşmasının ardından Çebi, amaçlarının Ankara’da hemşehrilerine, tüm Trabzonlulara doğup büyüdükleri şehrin tarihini, sanatını, kültürünü ve folklorunu tanıtarak gelecek kuşaklara aktarmak ve kalıcılığını sağlamak olduğunu söyledi.
Derneğin yıllar geçtikçe tüm hemşehrileriyle kucaklaşmayı başardığını ve Trabzon’dan Ankara’ya herhangi bir nedenle gelenlerin sorunlarını gidermeye çalışan bir kurum haline geldiğine değinen Çebi, “Hizmet yoğunluğu artarak devam etmekte. Başkent Araklı Derneği olarak kuruluş amacımıza uygun, Ankara’da ve diğer illerde yaşayan hemşehrilerimize ulaşmak, onların dertleriyle hemhal olmak en büyük gayemiz ve hedefimiz. Bizlere destek olan iş insanlarına, bürokratlara ve devlet büyüklerine en kalbi duygulara teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bizi yalnız bırakmadıkları için kendilerine şükran ve minnet borçluyuz” dedi.
Çebi, konuşmasının sonunda Ramazan ayında güzel bir ortamı hemşehrileri ile paylaşmaktan dolayı yaşadığı manevi haz için Allah’a şükrettiğini belirterek katılımcıların yaklaşan Ramazan Bayramı’nı kutladı.
-Milletvekilleri söz aldı


BADER Başkanı Tacettin Çebi’nin ardından CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi bir konuşma yaptı. Hamzeçebi konuşmasında, “Derneğimizi kutluyorum. Birlik beraberliğimizin artarak devam etmesini diliyorum. Ramazan ayını birlik beraberlik içerinde idrak ediyoruz. Bu yemekte şunu da gördük ki Araklı büyük bir güç. Buradan, yaklaşan Ramazan bayramınızın mübarek olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.


Daha sonra, AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen kürsüye çıktı. Türkmen, katılan tüm Araklılı hemşehrilerini saygı ve sevgi ile selamlayarak başladığı konuşmasında, “Rabbim oruçlarımızı birlikte tutmayı nasip eden ülkemizin birliğini beraberliğini daimi eylesin. Cenab-ı Hakk’tan şimdiden bayramınızın mübarek olmasını diliyorum” diye konuştu.


İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs ise konuşmasında Trabzonspor vurgusu yaptı. Katılanları selamlayan Örs, gördüğü kalabalık karşısında, “İnşallah o sene bu sene. ‘Bundan sonra her sene’ diyeceğimiz muhteşem kalabalıkları, iftarları yaşayacağız. Herkesi Allah’a emanet ediyor, Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum” dedi.


Kürsüye son olarak çıkan AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu şunları söyledi: “Hepimiz hepimizle gurur duymalıyız. Hemşehrilerimiz bizi birleştiren çok önemli bir güç. Bu gücü bir araya getiren başta başkanımız olmak üzere dernek yönetimimize teşekkür ediyorum. Ben Araklı’da doğmasam da orada doğan bir insanın 17 yıldır eşi olduğum için gurur duyuyorum. Beni de bir Araklılı olarak görebilirsiniz. Herkesin Ramazan Bayramı’nı şimdiden kutluyorum.”
İftar yemeği, çekilen hatıra fotoğrafı  ile son buldu.