ANADER KADIN KOMİSYONU BASININ ÖNÜNE ÇIKTI KENDİNİ TANITTI 
 Haber :Melek Çakır / Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

 Yönetim Kurulu Başkanlığını Ak Parti Eski Milletvekili Asim Aykan'ın Yaptığı Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneği (ANADER), derneğinin Kadın Komisyonu Başlarında  Başkan Hava Demir olduğu Halde Basının Önüne Çıktı.

ANADER Kadın Komisyon Başkanı Hava Demir yaptığı açıklamada başarılı, üstün zekalı öğrencilerin eğitimine katkıda bulunarak, onların memlekete faydalı insanlar olmalarını hedeflediklerini söyledi. Kadın Komisyon Başkanı Demir daha Sonra Basın Mensuplarına ANADER'in Faaliyetlerini içeren bir brifing verdi. 

ANADER'İN FAALİYETLERİNDEN BAZILARI 
Anader İlim İrfan Derneği * İki haftada bir toplanılarak İrfan Meclisi adı altında dini ve ilmi sohbetler gerçekleştiriliyor.

* Liseli kızların katıldığı Gençlik Kulübü oluşturularak her hafta Cumartesi günleri dini ve ilmi sohbetler gerçekleştiriliyor.

* Ortaokul kızlarının katıldığı Gençlik Kulübü oluşturularak her hafta Cumartesi günleri dini ve ilmi sohbetler gerçekleştiriliyor.

* İhtiyaçlı öğrencilerin eğitim masraflarını karşılamak için Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde kermes düzenlendi. On gün boyunca yapılan kermese dernek üyelerimiz destek vererek yaklaşık beşbin liralık bir gelir elde edildi.

* Ramazan ayında, 50 ihtiyaçlı aile tespit edilerek çocukları giydirildi.

Her bir erkek çocuk için ayakkabı, tişört, pantolon

Her bir kız çocuk için ayakkabı, elbise, çorap alındı

* 100 aileye iftar yemeği verildi

* İHH nın yetim çocuklar için başlattığı giyim yardımında 20 çocuk giydirildi.

* Mardin Midyat’ta şehit düşen iki kadın polis memurumuz için hatim okunarak duası yapıldı.

* 2016 yılında ilk mezunlarını veren Bahçecik İmam Hatip Ortaokulu 8. Sınıf 1. 2. 3.lerine karne günü hediyeler verildi.

1.ye altın kolye

2. ve 3.ye 100 TL hediye verildi.

* Bahçecik İmam Hatip Ortaokulu son sınıf öğrencilerine yaz tatilinde okumaları için 500 adet iki kitap hediye edildi.

* Tespit edilen 100 ihtiyaçlı aileye iftar verildi.

* Trabzon Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin dil öğrenmek için Ürdün’e gönderdiği öğrencilere maddi yardımda bulunuldu.

* 8-13 yaş arası kız çocuklar için dernek bünyesinde Yaz Okulu açıldı.Tam gün yapılan etkinliklerde çocuklara Kur’an , Temel Dini Bilgiler, Sosyal Aktiviteler ve Drama verildi.

* Yaz Okulu yılsonu etkinliği Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

* 15 Temmuz Gecesinden itibaren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın emir ve telakkileri doğrultusunda meydanlarda idik.

* 15 Temmuz Darbe teşebbüsünden sonra Meydan’da bir standa açarak “15 Temmuz Milli İrade Günlüğü” tuttuk. Günlükte vatandaşlar 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatarak milli irade ve demokrasi vurgusu yaptı. Üç şeref defteri dolduran vatandaşların sayısı yaklaşık yediyüzü buldu.

* Darbe günlüğünü tutmamızdaki amaç; gelecek nesillere darbelerin ne olduğunu aktarmak.

* Demokrasi nöbeti boyunca halkımıza ünlü düşünür ve fikir adamı Prof.Ali Fuat Başgil’in Gençlerle Başbaşa kitabı hediye edildi.

Hava Demir

ANADER Kadın Komisyonu Başkanı