ALMANYA BU DÜĞÜNÜ KONUŞUYOR BETÜL VE MEHMET AKİF DÜNYA EVİNE GİRDİ 
Haber : Ercüment Aydın www.trabzonhaber24.com Almanya 

Avrupa Trabzon Köprübaşılılar Derneği Kurucu Üyesi Osman Turhan’ın kardeşi Mehmet Akif Hagen’de yaşayan Yozgat’lı Döner ailesinin kızı Betül ile dünya evine girdi.
Gülseren-Ali Döner çiftinin kızı Betül ile Hatice-Fahrettin Turhan çiftinin oğlu Mehmet Akif 2 Ocak 2016 Cumartesi günü Almanya’nın en görkemli düğün salonlarından Schwelm Eventhalle’de hayatlarını birleştirdiler.

 Avrupa Trabzon Köprübaşılılar Derneği’nin yönetim kurulu ve üyelerinin tamamına yakınının hazır bulunduğu düğün törenine iki ailenin akaba, dost ve sevenlerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile Türkiye’den de çok sayıda davetli katılarak genç çiftlerin bu mutluluğunu paylaştılar.

DİTİB Din Hizmetleri ve Din Eğitimi Müdürlüğü’nden Almanya Kur’an-ı Kerim Okuma birincisi İlahiyatçı Mahir Örgüz’ün Kur’an-ı Kerim tilaviyle başlayan düğün merasiminin açılış konuşmasını damadın aynı zamanda dayısı Köprübaşılı değerlerden emekli Kilis Müftüsü İlahiyatçı-Yazar Selahattin Yazıcı yaptı. Evlilikle ilgili ayet ve hadislerden örnek veren Yazıcı, „Doğum, evlenme ve ölüm, insan yaşamının başlıca üç geçiş dönemini oluşturmaktadır. Bugün burada evlatlarımızın aile olabilmeleri için temel taşını ve harcını teşkil eden düğün merasmiyle bir araya geldik. Aile binasını ayakta tutan harçta, sevgi ve saygıdır. Yüce Allah, sizlerin birbirinize olan sevgisini sonsuzluğa kadar daim eylesin“dedi.

 İlahiler ve Türk Sanat Musikisi ile renklenen, ikramlardan servislerin yapılmasına kadar herşeyin kusursuz olduğu düğünde, uzun kuyrukların oluştuğu takı merasimine geçildi. Avrupa Trabzon Köprübaşılılar Derneği Türk Bayrağı'na sarılı Kur'an-ı Kerim ve Köprübaşılı Trabzonspor atkı hediyesi davetliler tarafından ayakta alkışlandı.

Düğün pastasını birlikte kesen Betül ve Mehmet Akif ilk dilimleri birbirlerine ikram ettiler. Program sonrası Döner ve Turhan ailesi terikleri kabul ettiler.

 Düğün merasimi boyunca hiç yorulmadan tüm konuklarıyla bir bir ilgilenen damadın babası aynı zamanda 1965 yılında Köprübaşı Belediyesi’nin ilk muhasebecisi Fahrettin Turhan yaptığı açıklamada "Böyle güzel bir duyguyu Allah tüm anne ve babalara nasip etsin. Bu mutlu günümüze teşrif edip bizleri yalnız bırakmayan tüm dost ve akrabalarımıza, Avrupa Trabzon Köprübaşılılar Derneği mensuplarına, uzak yakın demeden, mutluluğumuzu paylaşmak üzere düğünümüze gelerek bizleri onurlandıran, mesaj göndererek iyi dileklerini sunan tüm dostlarımıza her iki aile adına da selam, sevgi ve muhabbetlerimi ileterek teşekkür ediyorum"dedi.

www.trabzonhaber24.com Ailesi ve  Avrupa Trabzon Köprübaşılılar Derneği olarak Döner ve Turhan ailelerine hayırlı olsun dileklerimizi iletiyor, yaşamlarını birleştiren Betül ve Mehmet Akif çiftine ömür boyu sağlık ve mutluluklar diliyoruz.