Acısu Hıdırellez Şenliğine Hazır
Haber : Osman Karagöz  www.trabzonhaber24.com  

Şalpazarı İlçesi Önemli geleneksel şenliklerinden olan Uluslararası Acısu Hıdırellez Kültür Bahar Şenliği tüm Coşkusuyla bu yılda Şalpazarı Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı kapsamında düzenlenecek.

Uluslararası Acısu Hıdırellez Kültür Bahar Şenliği 21 Mayıs 2017 pazar günü yapılacağı ve bütün organizasyon işlerinin tamam olduğu şenliğin yapılacağı saati beklemektedir.Şalpazarı Belediyesi tarafından bu yıl uluslararası boyutta yapılması beklenen yazın müjdecisi Uluslararası Acısu Hıdırellez Bahar şenliği’nde Sunuculuğunu Erol Yanık’ın yapacağı Karadeniz ses ve kemençe sanatçıları,Serdar Kumaş,Muhammet Sarı,Yamaç,Savaş Arslan ve  Yeşim Çivelek sahne alaçak.
Şalpazarı Belediye Başkanı Refik kurukız, 21 Mayıs tarihinde yapılacak olan Uluslararası Acısu Hıdrellez Şenlikleri’ne tüm hemşehrilerini davet etti.
Şalpazarın’da Hıdırellez heyecanı Acısu’da  yaşanacak. Şalpazarı Belediyesi vatandaşları baharın gelişini kutlamak için Şalapzarı -Acısu alanına davet ediyor. Türk dünyasının en önemli mevsimlik bayramlarından biri olan Hıdırellez kutlamalarında Türk örf ve adetleri Şalpazarı Acısu’da tekrar yaşatılacak.
Tüm Karadeniz  Trabzon’u  Şalpazarı Acısu’da baharı karşılamaya davet eden Şalpazarı Belediye Başkanı “Toplumsal birlikteliğimiz için kültürümüze, gelenek ve göreneklerimize sahip çıkmak, onları yaşatmak ve mutluluğumuzu paylaşmak çok önemlidir. Bu geleneklerimiz aslında birlik ve beraberliğimizi güçlendirdiğimiz değerlerimizdir. Biz her yıl, bu bayramı büyük bir coşkuyla, kültürümüzden bugünlere taşıdığımız renkli, çarpıcı, coşkulu etkinliklerle Acısu’da kutluyoruz. Binlerce zengin, kültürel birikimimizin en güzel örneklerinden olan, geçmişle gelecek arasında köprü kuran, bizi birbirine yakınlaştıran, bu kültürel değerimize sahip çıkmak adına Uluslararası Acısu Hıdırellez Kültür Bahar  Şenliğine bekliyoruz” dedi.