Bu yıl ki Mavi Nota Müzik ödülü ödül şartnamesinin ilgili hükümleri gereği, Mavi Nota e-Müzik Gazetesi’nin danışma kurulundan oluşturan seçiciler kurulunun yaptığı değerlendirmeler sonucunda oy birliği ile Trabzon Olimbera Voice Korosu’na verildi.


Olimbera Voice Korosu Trabzon’da 1996 yılında, Trabzon Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Öğretmenliği Bölümü Öğretim üyesi Özlem aydın ve kendisine inanan öğrencileri tarafından kuruldu.
Halen faaliyetlerini yurt içi ve yurt dışı platformlarda başarı ile sürdüren, tüm konserlerinde yüksek bir müzikalite ortaya koyan ve müziği yeniden dekore eden Trabzon’un dekoratif ses topluluğu Olimbera Voice Korosu’nun 24 yıllık bir geçmişi bulunuyor.
Bu yetenekli topluluk, ülkenin amatör ve profesyonel koro etkinliklerine katılarak büyük başarılar sağlamış ve katıldığı platformlardan birçok ödüllerle dönmüştür.
Yurt dışında da aynı yüksek performansla konserler gerçekleştiren topluluğun son başarılı konseri Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği’nin katkıları ile, 9 Şubat 2020 tarihinde Ankara Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonunda, İZDSO Solist Sanatçısı Piyanist Yeşim Gökalp’in solistliğinde,  Şef Şerif Can Ünver yönetimindeki Başkent Oda Orkestrası ile birlikte gerçekleştirilen, romantik dönemin önemli bestecisi Ludwig Van Beethoven’in 250. doğum yılı nedeniyle bestecinin Op. 80 piyano, koro ve orkestra için do minör koral fantezisi konseridir.
Tüm müzik sektöründe olduğu gibi Olimbera Voice Korosu’nun da bu yılki konser programları tüm dünyanın büyük mücadele verdiği pandemi nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmiştir.