''2018 Kadırga Otçu Şenliği Yapıldı''

Gümüşhane ve Trabzon sınırları içerisinde bulunan Kadırga yayla şenliğinde horon düzüne çıkıldı. Horon oynayarak topluca Kadırga yayla şenliğin yapıldı alana gelindi. Yaylada zaman zaman değişen sıcak ve çiseye aldırış etmeyen katılımcılar gönüllerince yöresel sanatçıların sahne almalarıyla coştular.

Yurdumuz geneli ve yurt dışından aile büyükleri ve yakınlarını görmek için yaz aylarında memleketlerine  gelen hemşehrilerimiz eski yöresel elbiselerini sırtlarına giyerek Yaylalarda bulunan obalara ve yakınlarını ziyarete gidenlerin bu gün yapılan Kadırga Otçu Göç Şenliğinde renk cümbüşleri olarak fotoğraf karelerinde yerini aldılar.
 

Kadirga'da Tuvalet ve Su Sorunu Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen Çözeceğim demişti.  
Kadırga Otçu şenliği 500 yıldan beri yapıla gelmesine karşın bir türlü çözüme kavuşturulamayan Su ve Tuvalet sorununu için geçtiğimiz yıl söz veren Şalpazarı’nın evladı Şehzadeler şehri İstanbul’un Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen kadırga denilince ben hemen elimi taşın altına koyarak yapılmasına öncülük ettim. Kadırga benim çocukluğumun geçtiği Cuma günleri elimde bidonla su sattığım yer bu su ve tuvalet sorunu için ne gerekiyorsa hep beraber bunu çözüme kavuşturalım demişti. 

KADIRGA'DA ÇEŞME TÖRENLE AÇILDI

 Kadırga otçu şenliklerinin olduğu alanda su sorunu tarihe karıştı. Üsküdar Belediye Başkanı Av.Hilmi tuttu Kadırga'da çeşmeyi yaptırdı. Bugün otçu şenliklerinde törenle hizmete giren Çeşme binlerce insana hizmet verecek. Otçu Şenliklerine Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen,Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç,Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu,Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan ve çok sayıda misafir katıldı.

I