Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Yurtsever önderliğinde kalabalık bir kadroyla yola çıkan Tiyatro Grubu iki yıl içerisinde çocuk, komedi ve bir de tarihi olmak üzere toplam 5 oyun sahneledi. Özellikle ‘Garmagaruşuk’ oyunuyla sahnelerin tozunu atan tiyatro grubu geçen yıl ‘Kördüğün’ ile bunu bir kez daha perçinleştirdi.
Bu sezona ise tamamen farklı bir oyunla giriş yapan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Erkan Akçelik’in yazıp yönettiği ‘Payidar’ ile sezona ‘Perde’ dedi.
Reji asistanlığı koltuğunda Nur Doğan’ın oturduğu oyunun dekor tasarımında ise Yasin Dursun, kostüm temininde Aybüke Tuğba Yılmaz, ses ve ışıkta da Kutluhan Çolak’ın imzası bulunuyor.
Her zaman komik rollerde görmeye alıştığımız Selahattin Çakır ve Nuray Taflan bu kez farklı kimlikle izleyici karşısına çıkıyor ve adeta seyirciye ters köşe yaptırıyor. Oyunun diğer rollerini ise Eren Mücahit Çalışkan, Fatih Yıldız, Emre Akkaya, Oğuzhan Tarakçıoğlu ve Osman Pehlivan paylaşıyorlar.
Oyun, bilinmeyen bir kasabada bir kaymakama yapılan suikast planını içeriyor. Mevlana’yı örnek alıp tasavvuf ehli ve semavilerinden un değirmencisi Neşri ve kapısına bırakılan zihinsel engelli manevi evlatlığı Derviş’in yolu peşindeki devlet düşmanlarından kurtulabilmek için  evine sığınan Erce ile kesişmesi sonucu değişir. Ancak bu karşılaşma hiç de iyi başlamaz ve her şey o gece yaşanır..
Hikaye aslında geçmişten bugüne dek yaşanmış darbeleri ele almakla birlikte, demokrasinin ve milletin gücünün ortaya konduğu bir kahramanlık hikayesini anlatıyor. Hz.Osman’dan Abdülhamit Han’a ve bugüne kadar ki darbe girişimlerinin hemen hepsinin aynı sebepler ve ortak çıkarlar söz konusu olduğunu hikayeleri ile göz önüne seriyor.
Oyun Ekim ve Kasım ayı boyunca Pazartesi ve Perşembe akşamları Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde saat: 20.00 de sahnelenecek.