İlk oyunlar açık havada sahnelenirken sonraki oyunlar hava şartları nedeniyle kapalı salona kaydırıldı. Geçmiş dönemlerde kalabalık toplulukların ve önemli ülkelerin katıldığı festivale bu yıl pandemi nedeniyle sadece bir ülkeden katılım sağlanabildi.


 
1,5 yıldır tüm ülkenin yanı sıra dünyanın koronavirüsle mücadele etmesiyle birçok etkinlik yapılamamış, tiyatro severlerde sahnelerden uzak kalmıştı. Bu yıl pandemi nedeniyle yurtdışından sadece Özbekistan’ın katıldığı festivale ev sahibi Trabzon’un yanı sıra Ankara, Konya, İstanbul ve Bursa DT’leri de katkı sağladı.
 
Önceki akşam Bursa Devlet Tiyatrosu oyuncularının sahneye koyduğu ‘Akide Şekeri’ izleyicilerin büyük beğenisini topladı.


 
Ali Meriç’in yazdığı, Cenk Turan’ın yönettiği oyunda Acan Ağır Aksoy, Diyar Gönülaçık, Ceren Kayış, Cenk Turan, Çağrı Dulun, Orhan Ergün, Çağrı Zora, Ali Bircan Teke, Cem Hamza Çanakoğlu, Erem Nalcı, Zeynep Yılmaz, Erdem Erdoğan, Salih Cem Şeker, Nurettin Örük, Orakçı Yavuz, Sıdıka Derya Gümral, Ayşe Dinç Yıldız, Öykü Esendemir Örük, Cansu Yılmaz rol aldılar.


 
Oyunda ayrıca kantoda Irmak Bavkır, Nergiz Acar, Işıl Öztürk Sehlikoğlu ve Gizem Türköz yer aldı. Geleneksel Türk tiyatrosunun vazgeçilmez motifi olan ortaoyunu türündeki sazlı sözlü eski İstanbul komedisinde kavuklu, pişekar, külhanbeyi ve arap bacı gibi renkli karakterler tiyatro severlerle buluştu.
 
Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali bu akşam Trabzon DT’nin sahneleyeceği ‘Oz Büyücüsü’ oyunu ile sona erecek.