Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen yaklaşık kırk civarında şair-yazar-edebiyatçı grubu  TYB Trabzon şubesinin ziyaretiyle Trabzon'da buluştu. Şube başkanı Kamuran Tuna, “Ülkemizde yaşanan ekonomik daralma sürecine rağmen, taşın altına elini koymak suretiyle programın oluşumunda katkısını esirgemeyen, kültür-sanata dair duyarlılıklarından ötürü büyükşehir belediye başkanımıza, en kalbi şükranlarımı arz ediyorum” dedi. Tuna, “Keza geçmiş yıllarda yapılan benzer faaliyetlerde yanımızda bulunan, Ortahisar belediye başkanımıza ve şehrimiz adına yapılan etkinliklere katkı sunan tüm paydaşlarımıza da teşekkürü borç biliyorum" diye konuştu.
Tuna, “Metrekaresine en çok sanatçı düştüğü nedeniyle haklı gururunu yaşadığımız kadim tarih kentimiz, şehzadeler şehri Trabzon için, siz saygıdeğer yöneticilerimizin takdire şayan destekleriyle çok daha anlamlı faaliyetlere imza atılacağına yürekten inandığını” belirten Tuna,
“Trabzon Değerleri ile Buluşuyor” şemsiyesi altında toplanmış bulunduğumuz bu anlamlı gecede, bizleri yalnız bırakmayan Türkiye Yazarlar Birliği kadrolarını, muhtelif illerden aramıza katılarak, programımıza renk katan saygıdeğer edebiyatçılarımızı ve ayrıca şehrimizin yetiştirdiği kıymetli şair-yazar ve sanatçı dostlarımızı muhabbetle selamlıyorum" ifadelerine yer verdi. 
Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde yapılan dinletiye çok sayıda katılım olduğu gözlenirken aynı etkinliğin yıl sonunda da yapılması görüş olarak kabul edildi.