TRABZON MERKEZ FEN LİSESİ BAŞARILARI İLE YİNE ZİRVEDE

131 yıllık eğitim çınarı olan Trabzon Merkez Fen Lisesi (Trabzon Lisesi) 2017-2018 eğitim öğretim yılı sonunda üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasıyla başarılarına yenilerini eklemiştir.
     Sayısalda Trabzon il 1.si, 2.si, 3.sü , Eşit ağırlıkta Trabzon il 1.si, 2.si, Dil puanında Trabzon il 2.si, Sayısalda  Türkiye 49.su, 52.si, TYT 71.si, sayısalda Türkiye 94.sü derecelerinin yanında ilk binde 15 öğrenci 26 derece, ilk onbinde 64 öğrenci 155 derece alarak yeni başarılara imza atmıştır.
Okul Müdürü Tuncay BEŞEL’in verdiği bilgiye göre Trabzon’da ilk kez bu yıl TMFL ‘den mezun olan öğrencimiz Miray Bengisu KOŞUCU başvurusu üzerine Fransa’nın ‘SORBONNE ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK BÖLÜMÜ’ne 36. sıradan kabul edilmiştir. BEŞEL ,Trabzon’da ‘YILIN BİLİM OKULU’ ödülüne layık görülen ,birçok alanda ödül alan okulumuzu daha üst seviyelere çıkarmak için ekibimle birlikte çalışmalarımız devam etmektedir dedi. Bu bağlamda cefakar öğretmenlerime ve tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
Sosyal , sporsal, sanatsal ,kültürel, bilimsel ve akademik çalışmalarımız yanında mezunlarımızı da unutmadık. Uzun süredir yapılamayan Geleneksel Trabzon Lisesi Pilav Günü etkinliğini yaparak mezunlarımızla tekrar kucaklaşmak istiyoruz. Bu itibarla Birlik beraberliğimiz için 1 Eylül Cumartesi günü saat 14:00 da ‘Geleneksel Trabzon Lisesi Pilav Günü‘ etkinliğimizi yapacağız. Tüm mezunlarımız davetlidir diye ekledi.
131 yıllık tarihi Trabzon Merkez Fen Lisesi dinamik idari kadrosu ve tecrübeli öğretmenleri ile hem akademik hem de proje çalışmalarıyla adına yakışır başarıları elde etmeye devam ediyor.
Birçok devlet adamı, akademisyen, iş adamı ve önemli şahsiyetler yetiştiren Trabzon Merkez Fen Lisesi idarecilerini, öğretmen ve personellerini tebrik eder başarılarının devamını dileriz.