Trabzon'da Ortahisar Rüzgarı Esecek 

Trabzon'da Kültürlerin Buluşması Bağ Bozumu Festivali Düzenlenecek


Haber: Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

Ürgüp Ortahisar Belediyesi Kardeş Şehir Protokolü İmzaladığı Trabzon'un İki Farklı İlçesi Olan Ortahisar Belediyesi ve Şalpazarı Belediyesi'yle Ortaklaşa Bağ Bozum Festivali Düzenleyecek.

 Trabzon'da Kültürlerin Buluşması Bağ Bozumu Festivali Düzenlenecek

Daha önce kardeşlik protokolü imzalayan Trabzon Ortahisar, Trabzon Şalpazarı ile Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar Belediyesi birlikte ortaklaşa iki farklı günde iki farklı kardeş belediye  “Kültürlerin Buluşması Bağ Bozumu ve Pekmez Festivali” adlı festival yapılacak.

11 Eylül 2018 salı saat 18.30 da Trabzon Ortahisar Zağnos Vadisinde, bir sonraki gün 12 Eylül 2018 Çarşamba 17.00 - 24.00 saatleri arası Şalpazarı Atatürk İlkokulu Bahçesinde başlayacak festivale Ürgüp’e bağlı Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç, başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri katılacak.

SALI AKŞAMI TRABZON ORTAHİSAR ZAĞNOS VADİSİNDE RAFET ELROMAN  KONSER VERECEK 

Trabzon Ortahisar Belediyesi her zaman olduğu gibi yine farkın ortaya koyuyor Ünlü Sanatçı Rafet Elroman'ı sahneye çıkartıyor. Rafet Elroman bilindiği gibi Trabzon ve Trabzonspor hastası .

Trabzon Ortahisar da bu yıl 2. düzenlenecek olan bağ bozum festivali Şalpazarı'ında ise ilk kez düzenlenecek. ‘Üzümler ve Pekmez Kapadokya, Ürgüp Ortahisar’dan, Etli Pilav ve Ayran İkramı Şalpazarı’dan’ sloganıyla ise İlki Trabzon Şalpazarı’nda muhteşem bir festival ile düzenlenecek. Trabzon Ortahisar da festival Aycan ve Rafet El Roman eşliğindeki konserler ile düzenlenecek. Şalpazarı'nda ise sunucu ve organizatör Erol Yanık’ın sunumuyla gerçekleşecek olan “Kültürlerin Buluşması Bağ Bozumu ve Pekmez Festivali” nde Zeynep Başkan, Sebahattin Yanık, çayan Hüseyin Aydın, Murat Kumaş, Ali Alkurt, Batuhan Turan, Ali Bulut ve Süpriz sanatçılar sahne alacaklar.

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, düzenleyecekleri “Kültürlerin Buluşması Bağ Bozumu ve Pekmez Festivali”  her iki belediyenin kardeşlik iklimini bir adım daha öteye taşıyacaklarını söylediler. Başkanlar Ortahisar Belediyesi  Başkanı İsmail Genç ile ekibinin Trabzon Ortahisar ve Şalpazarı İlçesi halkına ve kendilerine çok büyük misafirperverlik örneği sergilediklerini belirterek;“İlçemize gelecek Sayın Ortahisar Belediyesi Başkanı İsmail Genç ve beraberindeki misafirlerimizi çok güzel bir şekilde ağırlayacağız.

11 EYLÜL SALI SAAT 18.30'DA TRABZON ORTAHİSAR ZAĞNOS VADİSİNDE 

11 Eylül 2018 salı Trabzon Ortahisar da Zağnos Vadisinde ve 12 Eylül 2018 Çarşamba günü Şalpazarı'nda gerçekleşecek olan “Kültürlerin Buluşması Bağ Bozumu ve Pekmez Festivali” düzenleyeceğiz. Her iki belediyenin bilgi ve deneyimlerini paylaşarak iş birliği yapmasının yanında, bu tür sosyal ve kültürel etkinliklerin de aramızdaki kardeşlik iklimine çok büyük katkı yapacağını düşünüyoruz. Çok güzel bir festival olacak. Belediyeler arasında yerel kültürlerin tanıtılmasında bu tür festivallerin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Festivalimizde vatandaşlarımıza etli pilav, ayran, Ürgüp Ortahisar'dan gelen üzüm ve pekmez ikramımız olacak." diye konuştu.