Bölgede incelemelerde bulunan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Maçka Belediye Başkanı Dr.Koray Koçhan,Orman Bölge Müdürü ,Milli Parklar Bölge Müdürü ve Karayolları  Bölge Müdürü bölgede seyyar satıcı sorununu dile getirmesi sonrasında zabıtaya talimat verildi..

 
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Maçka Kaymakamı Selim Çomaklı ve Maçka Belediye Başkanı Dr.Koray Koçhan bugün Sümela Manastırının da içerisinde yer aldığı Altındere Vadisinde incelemelerde bulundu.
İlk olarak Trabzon Büyükşehir Belediyesinin yaklaşık 200 araçlık olarak düşünülen otopark projesinin yapıldığı bölgelerde çalışma gerçekleştiren heyet, ardından ise Altındere Vadisi ve Sümela Manastırında çalışmaları yerinde denetledi.
Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’ın, otoparkın yapıldığı alanda daha önce seyyar satıcıların yoğun olarak bulunduğunu söylemesi üzerine Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Zabıta ekiplerine talimat vererek bölgede denetimlerin arttırılmasını istedi.

SÜMELA MANASTIRI ZİYARETE AÇILDI

Sümela Manastırında da yapılan incelemenin ardından ise Trabzon Valisi Ustaoğlu ile Başkan Zorluoğlu açıklamalarda bulundu. Vali Ustaoğlu, bölgede 25 dağcının çelik halatlarla çalışmaları sürdürdüğünü kaydederek, “Restorasyon ile ilgili 25 dağcı ekibimiz, çelik ağlarla çalışmalara devam ediyor” dedi. Normalleşme süreciyle birlikte Sümela Manastırının da doğal olarak ziyaret açıldığını kaydeden Vali Ustaoğlu, “Bunun belli kuralları var. Girişte maske, mesafe, izolasyon ile ilgili kurallar var.  
Bölgede bir taraftan restorasyon çalışmaları devam ediyor.. Ana Kaya kilise ziyaret edilebilir durumda. Son çalışmaları yapılıyor. Önümüzdeki süreçte ziyarete açılmış olacak” diye konuştu. 

 
YIL SONUNA KADAR DEVAM EDECEK
Pandemi sürecinin, Sümela Manastırında ki restorasyon sürecini uzattığını kaydeden Vali Ustaoğlu, “Bu süreç ister istemez burada ki restorasyonu uzattı. Önümüzde devam eden kayaların çelik ağlarla güvenlik altına alınması çalışması zannediyorum, yıl sonuna kadar devam edecek” dedi. 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, “Sümela Manastırı şu anda Unesco’nun geçici dünya listesinde olan kültürel miras. Sümela Manastırı ve onun içinde bulunduğu Altındere Vadisi, Trabzon ve Karadeniz’un önemli turizm destinasyonu. Burası bizim için kıymetli. Kıymetine mütenasip alan yönetimini ortaya koymak itiyoruz. 
TRANSİT GİDECEK ARAÇLAR İÇİN ALTERNATİF YOL
Transit gidecek araçlar çin alternatif yol oluşturmaya çalışıyoruz. Bir taraftan da trafik problemini çözmek için park alanları oluşturuyoruz. Tamamlandığında Sümela manastıra sadece Büyükşehirin araçlarıyla ring sistemiyle taşıma gerçekleştireceğiz. Bugün de çalışmaları yerinde görmek için geldik. Pandemi sürecinde arkadaşlarımız özveriyle çalışmışlar. İnşallah bir kaç ay içinde ana yol ve büyükşehirin otopark çalışması tamamlanacak. 
Burası açık ve ziyaretçilerini bekliyor. Büyük bölümüyle ziyarete açıldı ama ana çalışma biraz daha sürecek” dedi.