Dünyayı etkisi altına alan Korona virüsüne karşı tedbirler alınarak, kursların açılacağı öğrenilirken, iki farklı binada öğrencilerin üniversite sınavına hazırlanmasına yardımcı olunacak. Ortahisar Belediyesi Destekleme ve Yetişime Kurs Binası ile Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Kahramanmaraş Caddesi’nde bulunan eski binasında dersler verilecek. 

3 grup halinde her hafta 2 gün 8 saat eğitim verilecek kurslar, pandemi nedeni ile 13 sınıf ile sınırlandırılacak.  
Kurslar ile alakalı açıklama yapan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Yeter ki buraya gelen kardeşimiz azmetsin, bugüne kadar ne imkanımız varsa onun için temin ettik, etmeye de devam edeceğiz. Ortahisar Belediyesi olarak ne kadar talep olursa, bunu karşılamaya çalışıyoruz fakat bu yıl pandemiden dolayı bazı sınırlamalar getirdik.  Öğrencilerimizin sağlığı bizim için çok önemli bu nedenle onlara gözümüz gibi bakmalıyız. Biz çalışacağız, gayret edeceğiz. Gerisini Cenab-ı Allah'a bırakacağız. İyi bir eğitim kadromuz ve yetişmiş elemanlarımız var. Milli Eğitim'den, Halk Eğitim'den oluşan bir kadromuz var. İnşallah dönem sonunda da üniversiteyi kazanmış öğrencilerimizi buradan tebrik ederek uğurlarız. Şimdiden hayırlı, uğurlu olsun diyorum.”

Kurslara kayıt olmak isteyen öğrencilerin, e-kurs.meb.gov.tr adresinden girerek, “Öğrenci Girişini” tıklayarak, “Mezun Öğrenci Girişinden”, “T.C Kimlik No” ile E – Devlete giriş yaparak kayıt yaptırabileceklerdir. İnternet üzerinden kayıt yaptırırken “Trabzon – Ortahisar İlçesi – Ortahisar Halk Eğitim Müdürlüğü” seçildikten sonra öğrencilerin bölümlerine göre ders seçimi yapabilecek. Kurslarda öğrencilerin seçebileceği dersler ise, Eşit Ağırlık ve Sözel bölümünden Matematik, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih Coğrafya olurken; Sayısal Bölümü öğrencileri Matematik, Türk Dili ve Edebiyatı, Fizik ile Kimya derslerini seçebilecek.