Mizah’ın Başkenti Mizahla Doldu 
 
Trabzon’da ilk kez düzenlenen ve Türk Mizahının usta yazar ve çizerlerinin katıldığı ‘1. Mizah Festivali’ halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı.
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Mizah Sanatı Derneği tarafından organize edilen 1. Mizah Festivali’nin ev sahipliğini ve proje ortaklığını Forum Trabzon AVM yaptı.
Birçoğunu ulusal gazetelerden, Gırgır, Fırt ve Çarşaf gibi Türk Karikatür tarihinde önemli yer tutan mizah dergilerinden tanıdığımız sanatçılar, hamurunda oldukça fazla mizah katkısı bulunan Trabzon’un mizaha düşkünü insanıyla buluştular.
Festivalin açılışını; Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç; İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Feyhan Kurnaz, Ortahisar Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, TTSO Yönetim Kurulu üyesi Davut Bozkurt birlikte yaptılar. Protokol konuşmaları sonrasında organizasyonu gerçekleştiren, sponsor ve destek olan kurum ve kuruluşların temsilcilerine plaket takdim edildi.
Her yaş gurubundan insanın ilgi alanına giren etkinliklerin gerçekleştiği festivalde, birçok karikatür sanatçısı tarafından Karadeniz’e özgü çizilen “zor coğrafyanın güldüren insanları” başlıklı karma karikatür sergisi büyük ilgi gördü. Moderatörlüğünü karikatürist Adnan Taç’ın yaptığı, Karikatürist Raşit Yakalı, Yazar-Karikatürist Cihan Demirci, Senarist-Karikatürist Yılmaz Okumuş’un katıldığı “Karadenizli Temeli var eden Temeller” başlıklı fıkralarla süslenmiş panel izleyenlerin beğenisi topladı.
Atölye çalışmalarında; karikatürist Raşit Yakalı ve Kamil Yavuz ilk ve orta dereceli okul öğrencileriyle pratik karikatür çizimleri yoğun ilgi gördü. Minikler, yere serili metrelerce bobin kağıda saatlerce serbest karikatür çizmenin heyecanını yaşadılar. Canlı performanslarda karikatürist Şevket Yalaz, Halil İbrahim Yıldırım, Halit Kurtulmuş, Ömer Göker ve Fehmi Uygar Kırmızıkan alış veriş merkezinde bulunanlara onlarca portre karikatür çizerek hediye ettiler.