MAÇKA’DAN START VERİLDİ

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum Kuruluşları Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Trabzon Kadın Eğitim ve İstihdamı Artırma Derneği “ tarafından yürütülen “Muğla’dan Mardin’e, Mardin’den Trabzon’a Medeniyetler Buluşması Projesi” ne Trabzon’dan start verildi. Maçka ilçesinde gerçekleşen tanıtımım toplantısına Trabzon Vali Yardımcısı Bünyamin Yıldız, Ortahisar ilçesi Kaymakamı Tolga Toğan, Muğla-Milas ilçesi kaymakamı Eren Arslan, Köprübaşı İlçesi kaymakamı Uğur Tutkan, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Yanık, Sivil Toplum İlişkiler Müdürü Salih Seyyar, kardeşlik projeleri koordinatörü Ahmet Külekçi ile birlikte Trabzon, Mardin ve Milas’tan proje ortakları katılım gösterdi.

SANATIN KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ

Projenin kültürel-tarihi ve sanatsal bir kardeşlik köprüsü olduğunu dile getiren Trabzon Kadın Eğitim ve İstihdamı Artırma Derneği Başkanı Bahar Kastan İçişleri Bakanlığının verdiği desteğin çok değerli ve anlamlı olduğunu belirterek projeye katkı sağlayan Muğla Milas, Mardin Yeşilli ve Trabzon Ortahisar, Köprübaşı-Maçka kaymakamı ile birlikte Trabzon Büyükşehir Belediyesi -Ortahisar- Maçka ve Sürmene belediye başkanlarına teşekkür etti. Kastan 3 ilde açılan atölyeler sayesinde kadınların el sanatlarını üzerindeki gelişimine ve istihdamına katkı sağlanacağını ifade etti.

MİLAS’TAN TAM DESTEK

Proje ortağı olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Muğla/Milas kaymakamı Eren Arslan farklı bölgelerden kadınlarımızın istihdamı-el sanatlarının değerlendirilmesi, onlara fırsat tanınması ve dayanışması noktasında bu projeyi önemsediklerini belirterek “Bu proje aynı zamanda geçmişleri bin yıllara önceye dayanan farklı kültürlerin de tanınmasına ve buluşmasına da katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA DEVAM

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’da “Medeniyetler Buluşması” projesinin ilk ayağında ev sahipliği yaptığını dile getirerek “Gelen misafirlerimizi burada ağırlamaktan memnun olduk. Umarım Mardin-Trabzon ve Muğla arasında kurulan bu gönül köprüsü uzun vadede devam edecek. Bizler üzerimize düşeni her alanda yapmaya devam edeceğiz” dedi.